Mag je thuiswerken als het sneeuwt? “Spreek af met je werkgever”

Heb je recht op thuiswerk bij slechte weersomstandigheden, zoals hevige sneeuw? Daarrond bestaat geen duidelijke regelgeving in ons land. "Spreek vooral goed af met je werkgever", adviseert professor arbeidsrecht Alexander De Becker. Morgen trekt een sneeuwzone over ons land, maar hoeveel sneeuw er zal vallen en waar precies, blijft nog wat onzeker. 

Meer krantenkoppen in België

“Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe je met hart en ziel”: ‘Juf Liesbeth’ (43) is derde jaar als directeur Het Spoor gestart

Achter het oranje hekken in de Stationstraat schuilt basisschool Het Spoor. ‘Juf’ Liesbeth Van Daele is er haar derde schooljaar als directeur gestart. De afgelopen jaren brachten heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook een boel mooie momenten. “De nieuwbouw klaarzetten was een emotioneel moment.”
The post “Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe

Lees meer »

Huisdokter uit Ninove die genoemd wordt in onderzoek naar verkiezingsfraude spreekt: “Ja, ik schreef attesten uit, maar altijd te goeder trouw”

“Nee, ik heb de politie nog niet gehoord.” In het onderzoek naar de verkiezingsfraude in Ninove wordt de naam van een huisdokter genoemd. Het parket bekijkt of er mogelijk doktersattesten vervalst zijn die werden uitgeschreven door de Ninoofse arts. De man, een dokter met heel wat jaren ervaring op de teller, zegt aan HLN van niets te weten. “Er zijn

Lees meer »

Mpox nu ook in Zambia en Ghana opgedoken

Nog twee Afrikaanse landen hebben de afgelopen zes weken gevallen van het mpox-virus gemeld. Daarmee komt het totale aantal op zestien landen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maandag in Genève bekendgemaakt. Er werden voor het eerst dit jaar gevallen gemeld in Zambia en Ghana.

Lees meer »

“Ik engageer mij graag”: Mathias Goos is de nieuwe burgemeester van Spiere-Helkijn

Mathias Goos (47), lijsttrekker van Pro8587, is de nieuwe burgemeester van Spiere-Helkijn. Hij haalde het met 330 voorkeurstemmen nipt van medepartijgenoten Roger Deldaele en Willy Glorieux, die beiden respectievelijk 321 en 231 voorkeurstemmen kregen.
The post “Ik engageer mij graag”: Mathias Goos is de nieuwe burgemeester van Spiere-Helkijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Arnolduskoor van de Steenbrugse abdij bestaat 50 jaar: “Vieren met nieuw boek met zeldzame documenten”

De abdijkerk in Steenbrugge, nog steeds toegankelijk voor bezoekers, ademt een serene sfeer uit. Elke zondag en ook op de kerkelijke feestdagen zorgt het Sint-Arnolduskoor er voor Gregoriaanse gezangen. Het koor bestaat 50 jaar en dat wordt zondag 20 oktober met de voorstelling van een nieuw boek gevierd.
The post Sint-Arnolduskoor van de Steenbrugse abdij bestaat 50 jaar: “Vieren

Lees meer »

Heulenaar Christophe Volon (58) overleden:van zwemkampioen tot hotelmanager

Heulenaar Christoph Volon is op woensdag 9 oktober op 58-jarige leeftijd thuis, volgens zijn wens, overleden. Hij stamde uit een bekende Heulse familie. In zijn jeugdjaren was hij een van de meest beloftevolle zwemmers van het land. Hij heeft lange tijd in de hotelsector gewerkt en is onder meer manager geweest van het bekende hotel Damier in Kortrijk.
The

Lees meer »

Mario Vangeel uit Kasterlee wint na BK pompoenwegen nu ook EK: “Mijn pompoen was 8 kilo afgevallen, maar bleek toch de zwaarste”

Met een reuzenpompoen van 1.152 kilogram heeft Mario Vangeel zich gekroond tot Europees kampioen pompoenwegen. Mario zijn exemplaar bleek in het Duitse Ludwigsburg meer dan 150 kilogram zwaarder dan die van zijn Duitse, Zwitserse, Franse en Oostenrijkse concurrenten. "Het kwam als een verrassing, want de pompoen had wel al wat vocht verloren", zegt Mario.

Lees meer »

Van Empel laat iedereen achter en lijkt al vroeg op weg naar de zege

Het internationale veldritseizoen wordt vandaag afgetrapt met de Exact Cross in Beringen. Om 16u15 starten de vrouwen, om 17u30 zijn de mannen aan de beurt. Met Eli Iserbyt, Thibau Nys, Toon Aerts, Lars van der Haar, Fem van Empel en Lucinda Brand staan er meteen heel wat mooie namen aan de start. “Maar ik ben er nog niet klaar voor”,

Lees meer »