Liza en Jan openen B&B ‘t Hoog Huys in Westouter: “Stukje geschiedenis waar we trots op mogen zijn”

Liza Fonteyne en Jan Calleeuw baten voortaan B&B ‘t Hoog Huys uit in de Schomminkelstraat in Westouter. “’t Hoog Huys, zo wordt ons huis in de volksmond genoemd. Daarbovenop is er aan onze woning een stukje gezamenlijke familiegeschiedenis verbonden waar we best wel trots op zijn”, aldus de uitbaters.

In de woning woonden vroeger de betovergrootouders van Liza, Romain Fonteyne en Agnes Hardeman. “Op advies van mijn papa Luc kochten Jans ouders, Daniël Calleeuw en Martine Duron, het pand. Ze verhuurden het eerst jaren tot wij in 2012 de kans kregen om van dit huis onze thuis te maken. In 2022 werden de plannen gesmeed om van de garage een B&B te maken. En nu zijn we een stukje dichter bij onze droom”, vertelt Jan.

’t Hoog Huys is gelegen op ‘de platse’ van Westouter en vormt de ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de vele mooie routes en glooiende landschappen in Heuvelland maar ook ‘over de schreve’ in Frankrijk.

Veel troeven voor toeristen

Voor wie hiervan wil komen genieten, biedt ‘t Hoog Huys de perfecte formule door zijn goed gelegen, rustige en comfortabele slaapgelegenheid met mogelijkheid voor ontbijt. “Of het nu voor één nachtje slapen is, een weekendje eropuit of een midweekje genieten, ‘t Hoog Huys geeft op al deze vragen een gepast antwoord. Met die flexibiliteit hopen we net dat tikkeltje meer te kunnen bieden.”

Het bloemendorp Westouter heeft heel wat troeven voor de toeristen. “Zoals de vele lekkere restaurants en eetgelegenheden, de gezellige cafeetjes, de wijndomeinen, de bloemetjes langs de wegen”, weet Liza. “Bovendien is Westouter een dorp dat bruist van de lokale evenementen die heel wat volk lokken. Zo heb je onder meer de jaarlijkse activiteiten zoals de Belcanto Classic, de kermis, Spots op West, Flor Barbry’s Volkstoneel en de passage van de klassieker Gent-Wevelgem.”

The post Liza en Jan openen B&B ‘t Hoog Huys in Westouter: “Stukje geschiedenis waar we trots op mogen zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »