LIVE WEER. Oppassen voor verraderlijk gladde wegen vanochtend, alles of niets morgen qua sneeuw? “Je kan in Vlaanderen een lijn trekken”

Opgepast voor wie de weg op moet vanochtend. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gladde wegen en fietspaden in heel Vlaanderen, met uitzondering van de kuststrook. Weervrouw Jill Peeters bevestigde dat gisterenavond ook al: “De weg ligt nat en die natte weggedeelten bevriezen. Het is echt wel opletten.” Verder starten we vandaag met tijdelijk vrij veel middelhoge bewolking, daarna ontwikkelen zich snel mooie, brede opklaringen. En woensdag? Dan valt er mogelijk een pak sneeuw. 

Meer krantenkoppen in België

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »

Meer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn zal morgen niet rijden

Door een algemene staking bij De Lijn zal 55 procent van de bussen en trams van de Vlaamse vervoersmaatschappij morgen niet rijden. Dat meldt De Lijn. Het personeel bij De Lijn wil met de stakingsactie zijn ongenoegen uiten over de manier waarop de directie van De Lijn communiceert over de jaarplanning voor volgend jaar. Dat gebeurt volgens hen te eenzijdig.

Lees meer »

Getouwtrek rond ‘Lili en Marleen’ tussen VTM en producer gaat door: “Dit is in de eerste plaats een geldkwestie”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

“Anderlecht heeft cocktail van Kompany en Riemer nodig”: clubicoon Pär Zetterberg meet schade op bij ‘zijn’ paars-wit

Er is de voorbije dagen al heel veel speeksel en inkt gevloeid over Anderlecht. Als de rook is opgetrokken, komt de sheriff de schade opmeten. Icoon Pär Zetterberg (53) stelt zijn ‘cocktail maison’ van RSC Anderlecht voor. “De nieuwe trainer moet offensief denken, risico’s durven te nemen, en vooral: hij moet liever met 4-3 winnen dan met 2-1. Dát is

Lees meer »

Platinum voor Lucien en Roza

Een platina huwelijk of 70 jaar huwelijkstrouw is ook in de gemeente Oostrozebeke een zeldzaamheid. Deze stunt viel te beurt aan Lucien Baert (93) en Roza Cuypers (90) uit de Wielsbekestraat. Met een beetje hulp slaagden de jubilarissen erin om dit te vieren op het gemeentehuis, waar ze werden uitgenodigd voor een officiële receptie.
The post Platinum voor Lucien

Lees meer »

“Meer dan 2.000 gewonden en meerdere doden” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Honderden leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies plots tegelijk ontploften. Volgens de groepering zijn bij de “mysterieuze” ontploffingen ook zeker drie mensen om het leven gekomen, waaronder een jong meisje. Verschillende bronnen beweren dat de explosies het gevolg zijn van “Israëlische piraterij”, maar in een officiële verklaring laat Hezbollah

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij”

Het schaatsseizoen staat voor de deur, maar door onenigheid over zakelijke afspraken tussen Figure Skating Club Kortrijk Spurs (FSCKS) en eigenaar Kenneth Deryckere (39) van IJsbaan De Piste staan 250 gepassioneerde kunstschaatsers momenteel letterlijk en figuurlijk in de kou.
The post Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katrol van deathride waarbij jonge sportmonitor Aaron (24) leven liet, bleek niet geschikt

De katrol die werd gebruikt op de deathride op de Transfosite in Zwevegem waarbij Aaron Delannoy (24) het leven liet op 26 april 2003, bleek niet geschikt. Bovendien bleek de jonge sportmonitor slecht geïnformeerd en gebruikte hij de katrol daardoor verkeerd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeval. Volgens het arbeidsauditoraat pleegde de werkgever strafbare

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn

In Torhout is de heraangelegde stedelijke atletiekbaan nog niet volledig gekeurd voor officiële wedstrijden. Er ontbreken namelijk markeringen aan de rand van de buitenbaan. Raadslid Bavo Parmentier (Groen) bracht het punt tijdens de gemeenteraadszitting van maandag ter sprake.
The post Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »