Krantenverdeler PPP sleept Belgische staat én concurrent bpost voor de rechter voor “illegale staatssteun”

PPP, het bedrijf dat bij de aanbestedingsprocedure voor het krantencontract als beste uit de bus kwam, heeft de Belgische staat én bpost voor de rechter gedaagd. De twee partijen zijn uitgenodigd om woensdag voor de ondernemingsrechtbank in Brussel te verschijnen. Dat schrijft zakenkrant L’Echo. Volgens PPP is er sprake van “illegale staatssteun”. Het bedrijf vraagt aan de rechter om alle steun stop te zetten, op straffe van een dwangsom van 494.000 euro per dag. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaams parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »