“Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser moet drankprobleem aanpakken na vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist:

Een 21-jarige Albanees heeft voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist. E.S. moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken.

Op 15 april 2021 gaf E.S. tijdens een banale ruzie op het strand een vuistslag in het gezicht van een jongeman, bij wie enkele stukjes tand afbraken. Amper zeven dagen later deelde de jonge Albanees een high kick en een vuistslag uit tijdens een discussie en op 17 september 2022 kreeg een slachtoffer uit het niets een vuistslag op het linkeroog.

Nog eens twee maanden later gaf E.S. nog een ander slachtoffer een viertal klappen in het gezicht. Bij het slachtoffer braken zowel de neus als een tandprothese. En ook op het carnaval in Heist liet E.S. van zich horen. Op 22 februari 2023 viel hij daar een man aan in de rug terwijl die een gevallen kameraad aan het helpen was. Gevolg: een gebroken neus en oogkas.

Alcoholmisbruik

“Overal waar hij opduikt, viseert hij slachtoffers die gemakkelijk te overmeesteren zijn”, pleitte Jan De Groote, de advocaat van een van de slachtoffers. “Meneer noemt zichzelf een ervaren thaibokser. Hij zou zijn talent beter houden voor de ring.”

Volgens de verdediging waren alle feiten te wijten aan alcoholmisbruik. “Na een zesde incident afgelopen zomer werd mijn cliënt opgepakt en kwam hij voorwaardelijk vrij. Hij kreeg toen een alcoholverbod en sindsdien loopt alles goed. Hij concentreert zich nu op zijn sport”, aldus meester Kim Devoldere.

Meester Devoldere drong met succes aan op voorwaarden. E.S. moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken en kreeg een strikt alcoholverbod opgelegd. Aan de man die hij aanviel op carnaval moet hij ruim 1.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

The post “Hij houdt zijn talent beter voor de ring”: thaibokser moet drankprobleem aanpakken na vijf feiten van zinloos geweld in Knokke-Heist: is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

1 op de 4 minderjarigen heeft al gegokt: “We moeten anders kijken naar het ‘onschuldige’ kraslot”

Het risico op een gokverslaving schuilt al in een kraslotje. Dat zegt Hendrik Peuskens, psychiater en diensthoofd Verslavingszorg bij de zorggroep Alexianen in Tienen. 1 op de 4 minderjarigen geeft aan al gegokt te hebben voor geld, zo blijkt uit een bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Experten en organisaties maken zich daar zorgen over.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa

Vorige zondag had op het zonovergoten domein van de stedelijke kinderboerderij de Plattelandsdag plaats. De aantrekkelijke activiteiten en het mooie weer lokten de grote massa naar de Ieperse Heerweg.
The post Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over

Enkele weken nadat koffiehuis Eliana een aantal producten officieel een erkenning als Beernems streekproduct kregen, wordt de zaak overgenomen door Axel en Gilles Beuselinck. Voormalig uitbater Ann Vandenbussche geniet ondertussen van een welverdiend pensioen.
The post Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Decospan Volley Team Menen wint Supercup

Vorig weekend pakte Decospan Volley Team Menen verrassend zijn eerste prijs. Tegen Knack Roeselare werd het 1-3 (27/25, 22/25, 23/25, 18/25). Dit weekend staat de ploeg van toptalent Jasper Verhamme tegenover Volley Haasrode Leuven.
The post Decospan Volley Team Menen wint Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »