Gewezen brandweerman Ronny Vanfleteren (65) uit Wervik is overleden

In het woonzorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is gewezen brandweerman Ronny Vanfleteren (65) overleden. Hij begon op 1 maart 1978 als stagiair-brandweerman en werd dan brandweerman.

In het begin van zijn loopbaan bij het vrijwillig brandweerkorps was Ronny lid van duikersclub De Piraten die toen hun thuishaven hadden in het verdwenen zwembad in Geluwe.

Graag gezien

De verslagenheid bij de actieve en gewezen brandweermannen is groot want Ronny was graag gezien. Klein, maar dapper en vooral goedlachs. “Ronny stond gelijk aan amusement”, zo staat te lezen op de Facebookpagina van de brandweer Wervik.

Ronny reed jarenlang met de ambulance, toen nog de 900. Ook was hij lid van de brandweerfanfare en de vriendenkring. In zijn vrije tijd was hij sportief en ging hij vaak lopen.

Ronny woonde op het einde van de Ommegangstraat en was de echtgenoot van Kathleen Cleenewerck. De uitvaart vindt plaats op vrijdag 20 januari om 10 uur in de aula van de begraafplaats.

The post Gewezen brandweerman Ronny Vanfleteren (65) uit Wervik is overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »