Anneke heropent straks de deuren van café Sint-Pieter in Ledegem

Café Sint-Pieter langs de Provinciebaan in Ledegem krijgt een nieuwe invulling. Anneke Bovyn zal er binnenkort een nieuw sfeercafé uitbaten. Samen met haar man Francky Segers voert ze er momenteel serieuze opfrissingswerken door. “Ik was op weg naar Floralux toen ik zag dat het café te huur stond. Ik al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie om mijn droom te verwezenlijken. Het plaatje moest kloppen, hier klopt het.”

Café Sint-Pieter is al decennialang een vaste waarde langs de Provinciebaan in Ledegem. De vorige uitbaters beslisten in het najaar van 2023 om te stoppen, waarna het café leeg kwam te staan. Niet getreurd. Binnenkort komt daar verandering in. Anneke Bovyn en Francky Segers zijn in het café volop bezig met opfrissingswerken in aanloop naar de heropening van het café in februari.

Al jarenlang ervaring in de horeca

De Roeselaarse Anneke Bovyn (55) heeft al vele jaren ervaring in de horeca. Ze volgde een koksopleiding en werkte onder andere in een restaurant en danscafé. Momenteel is ze aan de slag in restaurant De Geestige Put in Waregem. “Maar ik droom toch al jarenlang van een eigen zaak. Mijn man Francky moet dat inmiddels al vijftien jaar horen”, aldus Anneke. Francky Segers baatte zelf vroeger nog café Regina in Roeselare uit. “Maar ik was de voorbije jaren toch wat terughoudender tegenover de sector. We hebben enkele moeilijke jaren voor de horeca achter de rug. De coronacrisis, de energiecrisis,.. het was niet altijd even eenvoudig om een horecazaak te runnen. Het is ook belangrijk dat je het juiste pand vindt om een zaak op te starten.”

Tijdens ritje naar Floralux

Vorig jaar startten Anneke en Francky toch hun zoektocht naar die ideale plaats voor een horecazaak op. “Ik werk momenteel nog in een veevoederbedrijf. Binnen vier jaar kan ik daar op pensioen. Ik weet dat ik niet kan stilzitten en wil dan graag nog iets blijven doen. Ik kijk uit naar de toekomst en wil vanaf dan graag meehelpen in het café van Anneke.” Zij zag in oktober plots dat café Sint-Pieter langs de Provinciebaan in Ledegem te huur stond. “Ik was op weg naar Floralux toen ik het bord zag. Ik wist meteen dat ik mijn droom hier wou verwezenlijken. Het plaatje moest kloppen, hier klopt het. De ligging is goed, er is een grote parking en er is ruimte voor een groot terras. Hier zijn echt veel mogelijkheden.”

Nieuwe naam wordt bekend gemaakt bij heropening

Toen het koppel binnen een kijkje ging nemen, merkte men wel dat het café wat verouderd is. “We hebben dan ook beslist om grote opfrissingswerken uit te voeren. Een nieuwe toog in mooi hout, nieuw behang,.. Het café moet straks veel meer gezelligheid uitstralen. Het moet een plek worden waar de klanten zich helemaal thuis voelen”, aldus Anneke. De naam Sint-Pieter blijft boven de ingang van de zaak prijken, maar Anneke voegt er straks ook nog een extra naam aan toe. “Die verklappen we bij de opening van onze zaak” Een exacte datum voor dat moment is er momenteel nog niet. “Dat hangt allemaal af van de werken. We hopen dat deze snel vooruit kunnen gaan. We mikken op de periode rond Valentijn om de deuren van het café te openen”, aldus Francky.

Dansje placeren

De toekomstige horecazaak wordt een sfeercafé waar klanten ’s avonds ook een dansje kunnen placeren. “Vanaf maart serveren we ook tapas. Een breughelplankje, kaasplankje of plankje met frituurhapjes. Klanten zullen hier geen honger lijden.” Het café zal telkens open zijn van vrijdag tot en met dinsdag. Anneke opent er telkens ’s namiddags de deuren. “Eens het zomer is, is het de bedoeling om vroeger te openen zodat de klanten kunnen genieten op het terras.” In het café zullen er geen caféspelen zijn, maar verenigingen die op zoek zijn naar een lokaal zijn er meer dan welkom.

The post Anneke heropent straks de deuren van café Sint-Pieter in Ledegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »