Zes jaar cel voor crimineel die vanuit Brugse gevangenis cannabis liet smokkelen in ladingen beenham

Hij heeft nog straffen lopen tot 2039 en verhuist om de haverklap van gevangenis. Maar dat hield notoir drugscrimineel Tom W. (40) uit Oudenaarde niet tegen om vanuit Spanje cannabis te smokkelen in ladingen beenham en olijfolie. Dat levert hem andermaal zes jaar effectieve celstraf op.

In de loop van 2020 kwam het gerecht te weten dat Tom W. drugssmokkel organiseerde vanuit de gevangenissen van achtereenvolgens Oudenaarde, Brugge en Hasselt. Na onderzoek werd 29 juli 2021 in Nazareth een Mercedes Sprinter onderschept met een dubbele bodem waarin een kilogram cannabis stak. En ook koffiepoeder, om de drugshonden te misleiden.

Dekmantel voor smokkel

Alex V. (44) uit Oudenaarde bestuurde de wagen, maar de eigenaar bleek de firma van Wannes D. (40) uit Kortrijk. Officieel importeerde die beenham en olijfolie uit Spanje. Maar die specialiteiten dienden enkel als dekmantel voor cannabissmokkel. Zwevegemnaar Neal V. (33) stond Tom W. bij in de gevangenis en trad tijdens zijn penitentiair verlof op als tussenpersoon.

De bestelwagen bleek al meermaals gebruikt om drugs te smokkelen. Genkenaar Kenzo S. (27) en Harelbekenaar Har A. (42) waren daarbij betrokken. De bende maakte ook gebruik van een Fiat Ducato. Eind 2020 werd die in Frankrijk onderschept met 63 kilogram cannabis tussen een lading met olijfolie.

“Blijkbaar wil hij de gevangenis levenslang als goedkoop onderkomen”

Kenzo S. en Jordy C. (40) uit Hamont-Achel en ook Kenneth D. (30) uit Geraardsbergen hielpen de cannabis vervoeren. Het geld werd overhandigd aan Kelly C. (41) in Nazareth. De vrouw uit Kruisem stortte dit door op de gevangenisrekening van Tom W. “Blijkbaar wil hij de gevangenis levenslang als goedkoop onderkomen”, sneerde procureur Lode Vandaele.

Zes jaar cel

Tom W. ontkende de smokkel, maar de rechtbank veroordeelde hem maandag tot zes jaar cel, 24.000 euro boete en 7.500 euro verbeurdverklaring. De man liep in het verleden al zware celstraffen op. Begin 2018 kreeg hij voor de rechtbank van Oudenaarde ook al zes jaar cel voor drugsfeiten en brandstichting.

Alex V. kreeg vier jaar effectief, 24.000 euro boete en 10.000 euro verbeurdverklaring opgelegd. Har A. en Neal V. kregen respectievelijk dertig maanden en twee jaar effectief. Jordy C. kreeg drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Wannes D. komt weg met 175 uur werkstraf. Zijn advocaat haalde tijdens het proces smalend uit naar Tom W. “Hij is eigenlijk een grote sukkelaar die voortdurend gepakt wordt en zich liet omringen door andere prutsers”, aldus meester Thomas Vandemeulebroucke.

Blankenbergenaar vrijgesproken

Kelly C., Kenneth D., Kenzo S. en Benny M. (47) uit Tongeren kregen twee jaar cel met uitstel. P.H. (30) uit Dilsen-Stokkem kreeg een jaar cel met uitstel omdat hij de Mercedes Sprinter hielp ombouwen. Blankenbergenaar G.N. (45) werd als enige vrijgesproken. De Mercedes Sprinter stond op zijn naam, maar volgens de rechtbank is het niet bewezen dat hij bij de smokkel betrokken was. (AFr)

The post Zes jaar cel voor crimineel die vanuit Brugse gevangenis cannabis liet smokkelen in ladingen beenham is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd

De magistraat die begin maart in opspraak kwam omdat hij de vragen van het magistratenexamen gelekt had aan minstens twee kandidaten, is woensdag gearresteerd in zijn woning in Gits bij Hooglede. Advocaat-generaal C.B. (58) werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden.
The post Advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »