Vrouw (58) overlijdt enkele dagen na zware woningbrand in Wijnendale

De 58-jarige vrouw die vrijdag zwaargewond raakte bij een woningbrand in Wijnendale is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. “Er werd een branddeskundige aangesteld die een onderzoek deed in het huis en die stelde vast dat de brand accidenteel ontstond.”

De zware brand ontstond vrijdag om 10.20 uur in de Sparappelstraat in Wijnendale bij Torhout. De brandweer moest de voordeur open beuken om binnen te raken. Binnen troffen ze de 58-jarige bewoonster aan die in een ziekenhuisbed in de woonkamer lag. De vrouw was bedlegerig en had zelf alarm geslagen bij de brand, maar raakte niet op eigen kracht naar buiten.

De brandweer evacueerde haar en droeg haar over aan de medische hulpdiensten. De vrouw was op dat moment bewusteloos en was reeds zwaar verbrand geraakt. Ze werd lange tijd ter plaatse verzorgd en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar vocht ze afgelopen weekend nog voor haar leven, maar die strijd moest ze maandag staken. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

Accidentele brand

“Er werd nog een branddeskundige naar het huis gestuurd voor een onderzoek. Er werd vastgesteld dat de brand accidenteel ontstond”, meldt het parket van West-Vlaanderen. Volgens het onderzoek van de brandweer vrijdag ontstond de brand in de woonkamer in de nabijheid van het bed, maar niet aan het bed zelf. De woning werd nadien onbewoonbaar verklaard. De echtgenoot van het slachtoffer kreeg bijstand van de dienst slachtofferbejegening van de politie en krijgt elders onderdak. (JH)

The post Vrouw (58) overlijdt enkele dagen na zware woningbrand in Wijnendale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge

Woonmaatschappij Zetus renoveerde recent twee woningen in het Boezingepad en brengt deze nu opnieuw in verhuur. De maatschappij komt zo tegemoet aan de nood aan betaalbare huisvesting. “De gerenoveerde woningen voldoen aan alle hedendaagse eisen inzake isolatie, technieken en comfort”, zegt covoorzitter Philip Konings.
The post Zetus maakt werk van betaalbaar wonen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »