Ouderraad De Koepel organiseert spaghettiavond: “Zelfgebakken taarten meer dan welkom”

Op 2 februari organiseert ouderraad De Koepel, in samenwerking met basisschool ‘t Vlot uit Lichtervelde, een spaghettiavond.

Ouderraad De Koepel organiseert doorheen het jaar meerdere activiteiten. “Activiteiten om geld in het laatje te brengen, maar evengoed verbindende activiteiten”, zegt Steven Kindt. De spaghettiavond, wijnbeurs, sneukeltocht, onthaalfeest en de kerstmarkt tijdens het oudercontact, zijn enkele van die terugkerende evenementen. “De opbrengst gaat naar materialen die nodig zijn voor de school en ten goede komen aan de kinderen”, legt Katrien Vangheluwe uit, “zoals de inrichting van het slaapklasje, boeken, speelgoed. Zo willen we bijvoorbeeld parasols aankopen om boven de zandbak te plaatsen, investeren in iPads alsook de inrichting van de schoolbib en de polyvalente ruimte verderzetten.”

Ook het gezond ontbijt is een initiatief van de ouderraad. “Op woensdagochtend 24 januari kunnen de kinderen vroeger naar school komen om een volwaardig ontbijt te nuttigen”, vertelt de werkgroep. De bospraatjes in oktober voor kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar zijn ook altijd leuk. “We maken een dauwtrip in de Huwynsbossen, er wordt voorgelezen en achteraf is er heerlijke soep.”

Gezinsactiviteit

“De spaghettiavond is een gezinsactiviteit. Er is kinderanimatie, een springkasteel, kindergrime en kinderen en ouders kunnen zich uitleven met volksspelen. Aan de ouders wordt gevraagd – voor wie dit ziet zitten uiteraard – om een zelfgebakken taart mee te brengen. Vorig jaar hadden we voor het eerst een taartenverkoop en dat was een groot succes”, aldus nog Steven. “Recent kocht de ouderraad een popcornmachine aan en zullen we ook popcorn verkopen op de spaghettiavond. Deze popcornmachine zal ook voor andere schoolactiviteiten gebruikt kunnen worden.”

De spaghettiavond vindt plaats op 2 februari in OC De Schouw (Statiestraat 113) vanaf 18 uur. Inschrijven kan tot 22 januari via www.ouderraaddekoepel.be. Volwassenen betalen 15 euro (inclusief aperitief), kinderen tot 12 jaar 11 euro.

The post Ouderraad De Koepel organiseert spaghettiavond: “Zelfgebakken taarten meer dan welkom” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »