Medewerkers stad Wervik doen mee aan Pink Monday: “Hart onder de roze riem voor borstkanker”

Maandag 15 januari is het Blue Monday, ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. De medewerkers van de stad Wervik pakten echter uit met een opmerkelijk actie: het werd een roze en geen blauwe maandag. Het stadslogo stak voor die gelegenheid in een roze kleedje en heel wat medewerkers voegden een roze toets toe aan hun dag.

“Bij stad Wervik hebben we geen zin in een slecht humeur of een motivatiebarometer op 0”, klinkt het. “Wij maken van Blue Monday alvast een Pink Monday en steken zo Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker, een hart onder de roze riem.” Medewerkers in het stadhuis, de sociale dienst in de Nieuwstraat en ’t Ateljee in de Duivenstraat kleurde zoveel mogelijk in het roze.

Borstkanker bespreekbaar

“We zijn enorm trots”, klinkt het bij Pink Ribbon. “Maar liefst 207 bedrijven en gemeenten toveren deze Blue Monday om tot een Pink Monday. We maken borstkanker bespreekbaar op de werkvloer: wat zijn de negen alarmsignalen? Hoeveel risico loop je op een laattijdige ontdekking van borstkanker? Wat doe je als je collega getroffen wordt.”

“Maar liefst 1 op 9 vrouwen wordt getroffen door de ziekte. En ook mannen blijven niet gespaard. Daarom blijven wij bij Pink Ribbon inzetten op preventie, vroegtijdige opsporing en psychosociale zorg voor patiënten.”

The post Medewerkers stad Wervik doen mee aan Pink Monday: “Hart onder de roze riem voor borstkanker” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Overbodig” of “broodnodig”? Straks stemmen we ook voor de provincieraad

Het is het meest onderbelichte politieke niveau in Vlaanderen en ook bij heel wat kiezers zal de spreekwoordelijke frank pas vallen wanneer ze in het stembureau twéé stembiljetten krijgen. Neen, we kiezen op 13 oktober niet alleen een nieuwe gemeenteraad, maar ook een nieuwe provincieraad. En dat zou best wel eens de laatste keer kunnen zijn, want het voortbestaan van

Lees meer »

Werken aan markt van Eeklo kunnen nu echt van start gaan: “Klacht over bunker is onontvankelijk verklaard”

De werken aan de markt van Eeklo kunnen eind deze maand beginnen. Ze werden eerder uitgesteld nadat iemand een klacht had ingediend omdat die vond dat de bunker onder de markt niet mocht verdwijnen. De klacht is nu onontvankelijk verklaard, dus op 30 september start het archeologisch onderzoek en daarna de omgevingswerken. De markt is intussen al een tijdje autovrij.

Lees meer »

Vrouw uit Knokke-Heist die honderden keren nodeloos naar hulpdiensten belde blijkt geestesgestoord

Een 51-jarige vrouw uit Knokke-Heist, die op een jaar tijd ruim 500 keer zonder reden naar de hulpdiensten belde, heeft een geestesstoornis. Dat stelt de gerechtspsychiater. Het openbaar ministerie verzet zich niet tegen een voorwaardelijke straf, zodat A.V. haar therapie kan verderzetten.
The post Vrouw uit Knokke-Heist die honderden keren nodeloos naar hulpdiensten belde blijkt geestesgestoord appeared first on

Lees meer »

“Wat Conner gezegd heeft, was erover. Maar hij had gelijk”: is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »