Magisch Middelkerke schitterde tijdens de kerstvakantie: dienst toerisme en handelaars zijn tevreden

Al viel het weer niet mee en bleef die witte kerst opnieuw uit, toch was de afgelopen kerstvakantie in Middelkerke een topeditie. Met Magisch Middelkerke als sleutelevent beleefden zowel inwoners als vakantiegangers er een gezellig drukke kerstvakantie. Winterknetters sloot de Middelkerkse feestdagenperiode af.

Met 200.336 ligt het toeristische overnachtingscijfer in Middelkerke 7 procent hoger dan vorig jaar. Topdag voor overnachtingen in de kerstvakantie was 31 december met 21.764 registraties.

Door de 12 regendagen lag het aantal dagjestoeristen lager dan vorig jaar. Dan nog kwamen zo’n 74.100 mensen langs voor een dagje Middelkerke. Kerstdag (5.923 bezoekers) en nieuwjaarsdag (5.709 bezoekers) waren de uitschieters.

Dankzij het hoge aantal overnachtingen registreerden de toeristische instanties iets meer bezoekers tegenover de vorige kerstvakantie. Opvallend is de sterke stijging van buitenlandse bezoekers (+11 procent ten opzichte van vorig jaar).

Ook de Middelkerkse handelaars waren tevreden over de afgelopen kerstvakantie. “Zeker over de tweede week van de kerstvakantie kregen we positieve signalen. Dat is het moment wanneer heel wat tweedeverblijvers afzakken. Maar ook veel families en vriendengroepen vieren hier de jaarwissel”, aldus schepen voor Lokale Economie Natacha Lejaeghere.

Lichtspekgtakel

Aan de hand van enkele verbruikscijfers bestempelen de organisatoren van Magisch Middelkerke het evenement in het Normandpark opnieuw als een voltreffer. Projectverantwoordelijke Bram Opstaele schat dat er zo’n 30.000 mensen een bezoekje brachten aan het prachtig versierde Normandpark. De technici van het nieuwe lichtspektakel duwden 140 keer op ‘play’ en de jongens van de dienst domein versierden het Normandpark met maar liefst 5 lopende kilometer led-verlichting. De zwierende theekopjes tolden zo’n 5.000 keer en er rolden rond de 50.000 oliebollen over de toonbank van het oliebollenkraam.

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie sprak burgemeester Dedecker 3.500 aanwezigen – met doventolk – toe. Dat betekent evenveel uitgedeelde pakjes friet en minimaal 7.000 pintjes en frisdrank. “Er was een massa volk”, glunderde burgemeester Dedecker. “Dat voorspelt veel goeds voor dit jaar, want we hebben wel ’t één en ’t ander in petto. Denk maar aan de opening van Silt, of een nieuwe editie van Tien Om Te Zien.”

Colour Light Trail

Ook andere eindejaarsevenementen waren een succes. 1.100 loop- en wandelfanaten brachten tijdens de Colour Light Trail op 29 december licht en sfeer in het centrum van Middelkerke. Om jonge gezinnen leuke knutsel- en doe-activiteiten aan te bieden, deelden de baliemedewerkers aan de infopunten toerisme zo’n 1.854 Hupsakeefolders uit.

De feestperiode werd op zaterdag 13 januari in Middelkerke afgesloten met Winterknetters.

Dat Middelkerke ook buiten de zomerperiode aantrekkelijk is voor vakantiegangers en dagjestoeristen is te danken aan het gespreide aanbod over het hele jaar. “Dat is een bewuste keuze”, stelt schepen van Toerisme en Evenementen Tom Dedecker. “Niet iedereen wil het vliegtuig nemen naar zonnige oorden. Ook onze kustgemeente blijft een populaire ‘weekendje weg-bestemming’. We stemmen onze evenementen gericht af op onze inwoners, tweedeverblijvers en vakantiegangers en we hebben een uitgebreid logiesaanbod. Zo kunnen ze het hele jaar terecht in Middelkerke.” (PG)

The post Magisch Middelkerke schitterde tijdens de kerstvakantie: dienst toerisme en handelaars zijn tevreden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact: “Ze werkt nu in een bibliotheek”

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »