LIVE Crisis Midden-Oosten. “Hevigste raketaanval in weken vanuit Gazastrook op Israël”

Hamas en ander extremistische groeperingen vuren nog steeds raketten af in de richting van Israël. Vandaag/dinsdag werd zelfs de hevigste raketaanval in weken uitgevoerd, meldt ‘The Times of Israel’. Er zijn geen meldingen van gewonden. In de Gazastrook zijn intussen zeker 24.285 Palestijnen omgekomen door Israëlische aanvallen, meldt het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid. Dat is een stijging van 158 ten opzichte van een dag eerder. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Gevangenenruil: “Diplomatieke krachttoer”, maar met een “bittere nasmaak”

Er komen uiteenlopende reacties op de grootste gevangenenruil sinds de Koude Oorlog. De vrijgelaten gevangenen zijn meestal Russen en Amerikanen, maar er zouden ook enkele Duitsers vrijgelaten zijn door Rusland. De Amerikaanse president Joe Biden heeft het over "een diplomatieke krachttoer", maar mensenrechtenorganisatie Amnesty International klinkt minder enthousiast en heeft het over een ruil "met een bittere nasmaak". De Russische

Lees meer »

“Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”: zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis

Het is kaal in de noodwoning waarin Kevin (35) en Jessica (34) en de twee tienerdochters (12 en 14) tijdelijk verblijven. Op enkele stoelen, twee zetels, een salontafel en wat samengeraapte kledingstukken na is de woonkamer leeg. Veel meer heeft het gezin ook niet meer nadat een brand maandag hun volledige appartement in de as legde.
The post “Ik

Lees meer »

Man doodgestoken door zoon in Beerse

In Beerse is in de nacht van zaterdag op zondag een 53-jarige man met geweld om het leven gebracht in zijn woning aan de Houtseweg. Dat zegt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer incasseerde verschillende messteken. Zijn 19-jarige zoon is als verdachte opgepakt.

Lees meer »

Inhuldiging monument Tommie Smith in Blankenbergse Sint-Rochuskerk

Naar aanleiding van de Olympische Spelen werd er een kunstwerk geplaatst in de Sint-Rochuskerk Blankenberge. Het kunstwerk van de hand van Piet Wittevrongel en Angelique Muir herinnert aan de protestactie van atleet Tommie Smith tijdens de Olympische Spelen in 1968.
The post Inhuldiging monument Tommie Smith in Blankenbergse Sint-Rochuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »