In Iowa stemmen Republikeinen vandaag al voor hun presidentskandidaat: ‘DeSantis zet alles op alles voor tweede plaats’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open

Bruggeling Joris De Loore (ATP 211) moet maandag in de eerste kwalificatieronde voor de US Open voorbij de Amerikaan Tristan Boyer (ATP 233). Kimmer Coppejans uit Oostende komt in de eerste voorronde uit tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 177).
The post Kimmer Coppejans en Joris De Loore kennen hun tegenstanders in kwalificaties US Open appeared first

Lees meer »

“Het werk dat zij hier doen is ongezien”: brandweerman uit Dudzele helpt in Griekenland mee bosbranden te blussen

Dat Edward Savat (40) uit Dudzele een brandweerman in hart en nieren is, lijkt een understatement. De brandweerman is al bijna twintig jaar aan de slag in België – momenteel in de kazerne in Knokke-Heist – en sinds vijf jaar ook in het buitenland. Toen hij hoorde hoeveel nood er is aan vrijwillige brandweermannen in Griekenland, besloot hij meteen daar

Lees meer »

“We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke

Langs de Blommestraat in Rumbeke is de aanleg van een tweede veld voor de Roeselaarse Rangers gestart. “Binnenkort beschikken we over één van de mooiste hockeyaccommodaties van Vlaanderen.”
The post “We zullen één van de mooiste accommodaties in Vlaanderen hebben”: hockeyclub Roeselare Rangers krijgt binnenkort tweede veld in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste editie Silt Classic belooft feest te worden voor liefhebbers van klassieke auto’s en sportwagens

Aan Silt Middelkerke, pal voor het vernieuwde Epernayplein, vindt op zaterdag 5 oktober de eerste editie plaats van Silt Classic. Dit evenement belooft een feest te worden voor liefhebbers van klassieke auto’s en sportwagens.
The post Eerste editie Silt Classic belooft feest te worden voor liefhebbers van klassieke auto’s en sportwagens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die naast kerk Boortmeerbeek woont, wil dat klokken stoppen met luiden: “Zo luid en zo vaak: het lijkt wel of ik in het Vaticaan woon”

In Boortmeerbeek heeft een inwoner een klacht ingediend tegen het luiden van de kerkklokken. “Ik werk vaak ’s nachts en kan overdag onmogelijk slapen door het geluid van de klokken”, zegt hij. De schepen van Erfgoed, noch de lokale verantwoordelijken van de kerk zijn van plan om in te gaan op de vraag van de man: “Het gaat om cultureel

Lees meer »

Deze brief bracht ooit vreselijk nieuws en is nu gevonden op Tyne Cot Cemetery: “We denken dat iemand deze brief mist”

Eerste Wereldoorlog op Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld die bijna 12.000 graven telt van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. De brief werd op 9 mei 1918 geschreven door luitenant C.E. Prebble en is gericht aan de vrouw van soldaat S. Webb met het bericht dat haar man vermist is sinds 24 april 1918. De brief had geen

Lees meer »

“Was een frustrerende wedstrijd”: Kimmer Coppejans baalt van snelle uitschakeling op US Open

Kimmer Coppejans (ATP 626) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het seizoen. Coppejans verloor in de eerste van drie kwalificatierondes op het hardcourt in New York tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 176) in drie sets: 2-6, 7-5 en 6-3.
The post “Was een frustrerende

Lees meer »