Emma heropent binnenkort de deuren van Godjes in Ledegem

Horecazaak Godjes, een begrip in Ledegem, keert binnenkort terug. Emma Vergote blaast het pand op de Plaats nieuw leven in en opent er op 23 februari een nieuw sfeercafé. “Ik hou enkel maar goede herinneringen over aan Godjes.”

Nadat Dempsey Francoy en Femke Coene eind 2022 stopten met hun cocktail-en tapaszaak kwam er een einde aan vier generaties Godjes. De horecazaak was toen al meer dan honderd jaar erg gekend in Ledegem en omstreken. Vorig jaar huisde er nog even een koffiezaak in het pand, maar sinds kort staat de zaak pal in het centrum van de gemeente terug leeg. “Ik kwam hier vroeger vaak over de vloer en sprong zelfs af en toe bij wanneer dat nodig bleek. Al van kinds af aan weet ik dat ik iets in de horeca wil doen”, aldus de Ledegemse twintiger Emma Vergote.

Toen het pand onlangs terug vrij kwam, twijfelde Emma even. Zou ze deze stap wel durven te zetten? “Ik heb zoveel goede herinneringen aan Godjes. Het zou jammer zijn moesten er daar geen nieuwe herinneringen aan toegevoegd kunnen worden.” Emma hakte inmiddels de knoop door. “De voorbije drie jaar werkte ik in een broodjeszaak, maar nu wil ik hier mijn droom realiseren. Op 23 februari open ik de deuren van sfeercafé Godjes. Ja, ik kies voor de naam van weleer.”

Mensen samenbrengen

Emma hoopt in Godjes heel wat Ledegemnaars samen te brengen. “In de gemeente zijn er heel wat groepjes die nauw aan elkaar hangen. Sterke verenigingen, een goed draaiende voetbalclub, vrienden die elkaar al jarenlang kennen,.. Ik wil hier voor hen een leuke plaats creëren waar men kan samenkomen.” Aan het interieur van Godjes verandert Emma niets. Bedoeling is wel dat de vergaderruimte achteraan het gebouw ingericht wordt als dartslokaal.

Godjes zal telkens open zijn van donderdagavond tot en met zondagavond. “2024 wordt er erg uitdagend jaar waarin ik heel wat mogelijkheden zie. Deze zomer wordt het provinciedomein De Ledegemse Meersen, dat vlakbij ligt, geopend. De voormalige treinroute loopt ook op wandelafstand van het café. Daarnaast zijn er toch enkele leuke evenementen, zoals het Europees Kampioenschap voetbal, die hopelijk veel mensen bij elkaar brengen.”

The post Emma heropent binnenkort de deuren van Godjes in Ledegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »