Batterij elektrische step ontploft in Knokke: appartement onbewoonbaar en bewoner naar ziekenhuis

Een appartement langs de Zeedijk-Het Zoute in Knokke is tijdelijk onbewoonbaar nadat de batterij ontplofte van een elektrische step die er stond op te laden. De bewoner, een oudere man uit het Brusselse, ging het vuur aanvankelijk zelf te lijf en werd met rookintoxicatie naar het ziekenhuis afgevoerd. “Investeer in rookmelders en een schuimbrandblusser”, roept burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) op.

De bewoners van het appartementsgebouw werden rond 12.30 uur opgeschrikt door een luide knal. In een kamer aan de achterzijde van het appartement op de derde verdieping bleek de batterij ontploft van een elektrische step, die er stond op te laden. De bewoner ging het vuur aanvankelijk zelf te lijf met een poederblusser, maar raakte bevangen door de rook. Hij werd met lichte CO-intoxicatie ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten snelden ter plaatse en de brandweer had het vuur snel onder controle. “De kamer waarin de step stond op te laden, brandde volledig uit”, verduidelijkt luitenant Roemer Vanhoutte. “Het appartement zelf liep grote rookschade op en de elektrische installatie raakte vernield. Het appartement is dan ook tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De boven- en onderliggende appartementen bleven gevrijwaard. Onze mensen hebben ze wel geventileerd voor de rook. De step hebben we uit het appartement gehaald. Zo’n batterij is immers heel instabiel na een brand.”

Schuimbrandblusser

De Knokse burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) kwam ter plaatse. “De bewoners zijn een ouder koppel uit het Brusselse”, zegt hij. “De vrouw bleef ongedeerd. Dit appartement is hun tweede verblijf, dus moet voor hen geen tijdelijk onderkomen gezocht worden. Ze kunnen terug naar hun woning. Gelukkig was het koppel thuis toen de step vuur vatte. Anders was dit wellicht heel wat erger afgelopen.”

Burgemeester Morbee grijpt de situatie aan om een oproep te lanceren. “Dit incident bewijst nog maar eens dat we heel omzichtig om moeten springen met het opladen van elektrische steps en fietsen”, zegt hij. “En ik wil eigenaars van dergelijke apparaten ook oproepen om te investeren in een schuimbrandblusser. Dat is de enige goede manier om een dergelijke brand te blussen. En uiteraard: hang rookmelders.” (AFr)

The post Batterij elektrische step ontploft in Knokke: appartement onbewoonbaar en bewoner naar ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom staan er 50 strandstoelen op de Meir?

Wie vandaag over de Meir wandelde, zag daar een vijftigtal strandstoelen van Gazet van Antwerpen opgesteld staan. Die hadden we er in alle vroegte geplaatst. De stunt kaderde in een andere stunt: deze zomer kan je namelijk 8 weken lang Gazet van Antwerpen lezen voor maar € 8. En mis je na die 8 weken je dagelijkse portie nieuws? Dan

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »