Bakkersvrouw Clara Jacobs (77), bekend van het Tuf Tuf-treintje en monorail in Plopsaland, overleden

Clara Jacobs is op zondag 14 januari onverwacht overleden in Lombardsijde. Clara is de echtgenote van Roland Niville, de man met wie ze jarenlang een bekende bakkerij en later ook nog een tearoom uitbaatte in Westende. De bekendheid van Clara ging echter veel verder, want voor veel mensen was ze de dame die indertijd met het Tuf Tuf-treintje reed en de monorail bediende in Plopsaland De Panne.

Voor de inwoners van Lombardsijde en Westende kwam het overlijden van Clara heel onverwacht. Ze overleed in haar slaap en het was haar man Roland die het overlijden van zijn echtgenote ontdekte.

Bekende bakkerij

Clara werd geboren in Oostende op 24 september 1946 en werd verliefd op bakker Roland Niville. Het koppel baatte in de jaren 70 samen met de ouders van Roland een bekende bakkerij uit in Westende. In 1980 namen Roland en Clara de bakkerij over van de ouders van Roland en lieten hun gekende zaak verder openbloeien. Roland bakte met veel liefde zijn brood en Clara stond maar al te graag de mensen te woord in de bakkerij. Dochter Tamara nam later de bakkerij over.

Naar Plopsaland

Ambitieus als ze waren, baatten Roland en Clara daarna Tearoom Niville uit in Westende. Ook dit werd een succes en de mensen, zowel de inwoners als de toeristen; kwamen er graag langs. Na de tearoom brak een nieuwe episode aan het leven van Clara. “Ik hield niet van stilzitten”, vertelde ze ons. “Ik wilde bewijzen dat je als 55-plusser nog wel degelijk aan de slag kon en een leuke job kon vinden.”

Tuf Tuf en Monorail

Clara ging solliciteren bij Plopsaland De Panne en werd er meteen aanvaard. Haar job was er een uit de duizend. Vier jaar lang was ze de treinchauffeur van dienst in het park. Ze reed met de Tut Tuf-trein door het park en liet aan heel wat kinderen en volwassenen op plaatsen komen waar ze anders niet bij konden. Ze wist heel goed waar er iets te zien was en daar hield ze dan even halt zodat de mensen foto’s konden nemen. Na vier jaar met de Tuf Tuf gereden te hebben, kreeg ze een van de meest gegeerde attracties van het park onder haar hoede, de monorail.

“Ik wilde bewijzen dat je als 55-plusser nog wel degelijk aan de slag kon en een leuke job kon vinden”

Met de monorail ontdekte je vanuit de lucht het park en Clara bediende deze attractie ook met heel veel plezier. “Ik heb er heel wat mensen ontmoet en ik hou er de mooiste herinneringen aan over”, liet Clara optekenen toen de monorail in november 2006 van de Plopsarails verdween. In ons stuk van enkele jaren geleden zei Clara dat ze haar job in Plopsaland graag had gedaan, maar er was meer: “De periode van de bakkerij en de tearoom blijven voor mij nog altijd de leukste periode uit mijn leven. Als ik droom, dan droom ik niet van Plopsaland of de vele reizen die we maakten, maar wel dat ik achter de toonbank sta in de bakkerij of aan de crèmebak in de tearoom”, zei ze toen.

Levensgenieter

Clara en Roland waren levensgenieters. Ze trokken er graag op uit, kleine trips of een reis naar buitenland en ze deinsden er ook niet voor terug om een cruise te maken. Clara en Roland zorgden ook voor het nageslacht met Natacha en Tamara en hebben ook twee kleinkinderen, Brenna en Michael. Clara was nog altijd heel bedrijvig in het verenigingsleven en verzorgde het secretariaat van de seniorenvereniging De Lombarde in Lombardsijde. Ze deed dit met volle overgave, net zoals de wekelijkse kaartnamiddagen en de scrabbleclub in Koksijde.

Lombardsijde verliest met Clara Jacobs een gekend figuur die door iedereen was geliefd. Haar echtgenoot verliest een liefdevolle echtgenote en de kinderen en kleinkinderen een zorgzame moeder.

Er wordt op zaterdag 20 januari om 10.30 uur afscheid genomen van Clara in de aula van het uitvaartcentrum Cornelis in de Westendelaan 284 in Westende.

The post Bakkersvrouw Clara Jacobs (77), bekend van het Tuf Tuf-treintje en monorail in Plopsaland, overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

“Crimineel!”: Spaanse pers spreekt schande over fout Kroos op Pedri, die kruis mag maken over verdere EK

Slechts zeven minuten stond Pedri op het veld in Spanje – Duitsland. Zwaar onderuit geschoffeld door Toni Kroos, moest de middenvelder al huilend naar de kant in de kwartfinale van het EK voetbal. De Spaanse online media spreken met schande over de ingreep van Kroos die niet eens geel opleverde. Met een interne laterale verstuiking van zijn linkerknie, is het

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »