28 panden, goed voor 20 miljoen per jaar: overheid moet steeds duurdere huurcontracten tekenen om mensen die asiel zoeken nog onderdak te bieden

Om de instroom van mensen die asiel zoeken op te vangen, sluit de federale overheid steeds duurdere huurcontracten af op de privémarkt. In 2024 gaat het om 28 locaties voor ruim 20 miljoen euro, weet HLN. Naast voormalige hotels en vakantiedorpen, worden ook vroegere woonzorgcentra ingeschakeld. In sommige gevallen gaat het om wurgcontracten die de verhuurders jaarlijks miljoenen opbrengen. Onze redactie legt de puzzel: welke locaties zijn het duurst? 

Meer krantenkoppen in België

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 15

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Ex-man van moordverdachte Inge Reyntjens: “Ik ben 175.000 euro kwijt door ‘het team’ dat Daisy zou behandelen tegen kanker”

De ex-man van Inge Reyntjens is zwaar opgelicht door Daisy V.M., die deze week samen met Inge Reyntjens voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op Heidi Reyntjens. Hij beweert dat hij in totaal zo’n 175.000 euro heeft gegeven aan ‘het team’, dat Daisy zou behandelen tegen kanker. “Ik begrijp het zelf ook niet, achteraf. Ik heb mijn huis

Lees meer »

Nieuwe labels waarschuwen onder meer voor seks en geweld in tv-programma’s

Vanaf 30 september worden televisieprogramma’s in Vlaanderen gelabeld om te waarschuwen voor mogelijke schadelijke gevolgen. Het nieuwe classificatiesysteem, GoedGezien gedoopt, is in het leven geroepen om jonge kijkers te beschermen. "De labels kunnen ouders even doen stilstaan bij wat wel of niet geschikt is voor hun kind", duidt Koen Ponnet, mediapsycholoog aan UGent. "Maar dwingend zijn ze niet."

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Harvey Weinstein ontkent weer schuld

Harvey Weinstein beweert dat hij onschuldig is aan een nieuwe aanklacht van seksueel geweld. De gevallen filmproducent wordt beschuldigd van het misbruiken van een vrouw in een hotel in New York in 2006, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »