WEERBERICHT. Nog (smeltende) sneeuw op komst: 1 tot 5 cm mogelijk, code geel voor gladde wegen

Vannacht is het opletten geblazen voor sneeuw en gladde wegen. Volgens het KMI is een sneeuwtapijt van 1 tot 5 centimeter mogelijk door winterse buien in de loop van de nacht. Het weerinstituut waarschuwt daarom ook voor gladde wegen in verschillende provincies: in Vlaanderen geldt code geel van zondagavond tot dinsdagnacht in Antwerpen en Limburg. 

Meer krantenkoppen in België

Véronique De Kock liet haar benen verzekeren: “Ik mocht zelfs niet skiën”

Het is een veelvoorkomende praktijk in Hollywood: beroemdheden die bepaalde lichaamsdelen laten verzekeren voor een som geld. Denk daarbij maar Jennifer Lopez die haar derrière voor 28 miljoen dollar liet verzekeren. Maar blijkbaar kan het ook bij ons in Vlaanderen: Véronique De Kock verklapte in ‘De tafel van Gert’ dat ze een verzekering nam op haar benen. De ex-Miss België

Lees meer »

Rechter laat verdachte vrij na probleem met gevangenentransport: “Redelijke duur voorlopige hechtenis overschreden”

De rechtbank in Kortrijk heeft een verdachte vrijgelaten omdat de "redelijke termijn van de voorlopige hechtenis" overschreden werd. De verdachte in kwestie zat sinds januari in de cel in afwachting van zijn proces, dat vandaag zou plaatsvinden. Maar omdat een medebeklaagde niet kon worden overgebracht vanuit de gevangenis werd de zitting uitgesteld. Daarop liet de rechter de man vrij.

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Opmerkelijke advertentie op Facebook Marketplace: “Enkelband te koop, ideaal voor videoclips of hacking”

Woensdagavond verscheen een opvallend zoekertje op Facebook Marketplace: “Ik verkoop mijn elektronische enkelband, gedragen gedurende zes maanden, compleet met centrale”, schrijft ene Kevin bij enkele foto’s van een doorgeknipte enkelband. Aan de redactie van ‘SudInfo’ legt de verkoper uit waarom hij het kleinood verkoopt, iets wat volgens justitie niet toegelaten is.

Lees meer »

Hans Soenen opent nieuwe galerij ‘Art and Design Productions’ op de hoek van Wijngaardstraat en Sionstraat

Na zijn pop-up galerij in de Sionstraat 50 verhuist Hans Soenen (67) slechts enkele meters verderop naar de hoek met de Wijngaardstraat. Onder de naam ‘Art and Design Productions’ kan je in de kunstgalerij zijn nieuwe expositie ‘Constructions One’ bezichtigen met geometrisch abstracte werken.
The post Hans Soenen opent nieuwe galerij ‘Art and Design Productions’ op de hoek van

Lees meer »

Trisha stelt nieuwe vriend Orlando voor: “Samen hebben we 5 dochters, maar een liefdesbaby sluiten we niet uit”

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »