Prominente priester uit Russisch-orthodoxe kerk ontslagen omdat hij weigert te bidden voor overwinning op Oekraïne

Een prominente priester uit de Russisch-orthodoxe kerk is ontslagen omdat hij weigerde een gebed voor te lezen waarin hij God vraagt om Rusland naar de overwinning op Oekraïne te leiden.

 

Meer krantenkoppen in België

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zijn naam stond nooit op het ‘The Masked Singer’-verdachtenlijstje: niemand had durven gokken wie afvaller Boom is

Het bleek een moeilijke zoektocht in de derde aflevering van ‘The Masked Singer’. Speurders Boris Van Severen, Tine Embrechts, Aaron Blommaert en William Boeva raakten het maar niet eens over onder andere Poppemie en Boom en moesten meermaals de hulp van het publiek inschakelen. En wie er in afvaller Boom schuilt, had niemand ooit durven raden. Let op: hier volgen

Lees meer »

De laatste berichten van slachtoffers Hamas-inval jaar geleden: “Dat was het, ze zijn hier. Het is voorbij”

Het zijn Whatsapp-gesprekken die afscheidsbrieven zouden worden. De Duitse krant ‘Bild’ verzamelde de laatste berichtjes van enkele slachtoffers van de dodelijke inval van Hamas in Israël, exact een jaar geleden. Maar liefst 1.200 personen op het festival Supernova en verschillende kibboetsen zouden het niet overleven. “Dit was het. Het is voorbij.”

Lees meer »

Laatste gocartbouwer van West-Europa dacht aan stoppen, maar vond nét op tijd opvolging: “Papierwerk? Ik was het beu. Geef mij maar een overall”

Tradities zijn er om in ere te houden. De Vlaamse kust zónder gocarts op de Zeedijk? Ondenkbaar. En dankzij Carl Gies (58) uit Knokke-Heist genieten jong en oud nog steeds van een tochtje in een billenkar zoals we die allemaal kennen. Oerdegelijk en handgemaakt. En Carl is de laatste fabrikant in West-Europa. Tóch dacht hij aan stoppen – en dat

Lees meer »

Christophe Laporte wint Parijs-Tours, Jasper Philipsen wordt derde

Niet enkel op het WK in Leuven moesten de renners de gravelwegen trotseren. Ook in Parijs-Tours kregen Arnaud De Lie en co ermee te maken. Christope Laporte en Mathias Vacek reden sluw weg uit het peloton en konden onder hun tweetjes sprinten om de winst. De Fransman haalde het van de Tsjech, Jasper Philipsen won de sprint om de derde

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld in Deerlijk

Op zondag 29 september werden twee jongeren slachtoffer van een diefstal met geweld in de Schoolstraat in Deerlijk. Ze werden benaderd door vijf jongeren tussen de 16 en 17 jaar uit Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem, die met geweld twee heuptasjes, een portefeuille en wat kleingeld wisten te stelen.
The post Twee jongeren voorgeleid voor jeugdrechter na diefstal met geweld

Lees meer »

Nederlands voetbalicoon Johan Neeskens (73), legendarisch door goal in WK-finale 1974, overleden: “Hij was met niemand te vergelijken”

Nederlands voetbalicoon Johan Neeskens (73) is overleden. Dat heeft de KNVB gemeld. De oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en New York Cosmos werd vooral bekend door zijn doelpunt in de WK-finale van 1974. Hij scoorde toen uit een strafschop tegen het toenmalige West-Duitsland. “De beste middenvelder waarmee ik ooit samenspeelde”, zegt onze analist Jan Mulder.

Lees meer »

Ridders en jonkvrouwen bij KSA De Oostkapjes

Voor de startdag van KSA De Oostkapjes werd het grasplein voor de jeugdlokalen op de Valkaart even teruggebracht naar de middeleeuwen met een klein kasteel. De leiding had zich verkleed als ridders en jonkvrouwen om hun leden waaronder ook veel nieuwe gezichten te verwelkomen. “We mogen toch 20 à 25 nieuwe Oostkapjes verwelkomen. Op deze
The post Ridders en

Lees meer »

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord

Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurig slachtoffer vragen in beroep allen een werkstraf. Maar het openbaar ministerie is daar niet mee akkoord. “Wie het broekje past, trekke het aan!”
The post Drie daders die een jeansbroek stalen van een willekeurige passant vragen allen werkstraffen, openbaar ministerie is niet akkoord appeared first on KW.be.

Lees meer »