Michelle Vanisacker wint tennistornooi voor eigen volk in Ieper

Het kersttornooi bij TP Yper leverde enkele winnaars van eigen club op. Een van hen was Michelle Vanisacker (14) bij dames 3. De komende maanden wil ze zich doelgericht voorbereiden om een stap hoger te zetten naar de dames 2-categorie.

Michelle woont in de Diksmuidestraat en ze gaat naar het Atheneum in Ieper. Daar volgt ze het derde middelbaar Sportwetenschappen optie Tennis. “Op mijn derde begon ik bij TP Yper”, vertelt ze. “Vroeger combineerde ik dat met gymnastiek en atletiek, maar nu ligt mijn volledige focus op tennis. Ik train drie keer per week na de schooluren en via het OCT@School-project is er nog een extra blok tijdens de schooluren. Mijn trainers zijn Yannick Ostyn en Julie Vereecke.”

Tijdens de kerstvakantie nam ze deel aan het tornooi van TP Yper. “Ik was gebrand op een goeie start van het seizoen. Vorige zomer haalde ik niet mijn gewenste niveau. Met zeven gewonnen wedstrijden in deze eerste tornooiperiode ben ik dan ook heel tevreden”, aldus Michelle.

Extra boost

“Enkel in de finale In Brughia moest ik de duimen leggen tegen Julie Vuylsteke. De tornooiwinst in Ieper geeft me, voor zover dit nodig was, alvast nog een extra boost om stevig te trainen. In de finale won ik met 6-1 en 6-1.”

“Het was nochtans niet zo makkelijk dan de score doet vermoeden. Ik hoop dit seizoen verder goed te presteren in dames 3 en de interclub om dan hopelijk volgend seizoen klaar te zijn om in dames 2 te kunnen meedraaien. Hiervoor zal ik de komende maanden doelgericht trachten te trainen aan de werkpunten. Mijn volleys kunnen nog beter. Het mentale aspect en de forehand zijn enkele troeven.”

Dubbelen met papa

Michelle kreeg de tennismicrobe mee van haar vader. “Mijn papa Björn heeft enkele jaren getennist. Hij was ook een voetballer, maar zit nu vooral op de koersfiets. Ik denk dat we binnenkort een dubbeltornooi samen zullen spelen”, aldus Michelle, die naast tennis ook naar de Chiro in Zillebeke gaat en graag gaat snowboarden. “Ik volg ook het proftennis op de voet. Vroeger was ik grote Nadal-fan. Nu volg ik Ben Shelton op de voet.”

(API)

The post Michelle Vanisacker wint tennistornooi voor eigen volk in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Twee weken revalidatie en ze zijn er weer bovenop”

Deze drie soldaten komen er al bij al nog goed vanaf. Ze kregen weliswaar verschillende granaatscherven in hun lichaam, maar door hun schermvest werden geen ­vitale organen geraakt. “Twee weken revalidatie en ze zijn er weer bovenop. En dan krijgen ze doorgaans nog een maand ­vakantie”, zegt dokter Alexander. Hij is een van de tien dokters op deze medische post,

Lees meer »