“Met onze spaarpot al speeltuigen voor nieuwe speelplaats kunnen kopen”: Emelgemse ouderraad quizt en fuift op 19 en 20 januari

De ouderraad van de Sint-Pietersschool in Emelgem is onder leiding van Olivier Lybeer erg actief. Er is de jaarlijkse pannenkoekenverkoop en halloweentocht, maar ook Emelgem Quizt en Emelgem Fuift zijn terug.

De quiz, op vrijdag 19 januari in ’t Sok in Kachtem, is al opnieuw volzet. 35 teams nemen het daar tegen elkaar op. Maar op zaterdag 20 januari is er wel nog ruimte om in te pikken voor de fuiven die die dag plaatsvinden. ’s Middags is er de kinderfuif. Kinderen kunnen voor 5 euro (inclusief drie drankjes) genieten van een gezellige namiddag, ’s avonds is het opnieuw de beurt aan de ouders. DJ Stijn (Hollevoet) is weer de man die de plaatjes zal draaien.

De ouderraad doet dit alles met een dubbel doel. Uiteraard om heel wat mensen leuke momenten te bezorgen, maar de opbrengst vloeit ook rechtstreeks terug naar school. De ouderraad springt financieel bij bij heel wat buitenschoolse activiteiten. Maar na jaren sparen kan het nu ook een grote investering doen. De school ondergaat momenteel een metamorfose. De nieuwbouw aan de achterkant van de school is al zo goed als af, maar er komt straks ook een nieuwe speelplaats. De speeltuigen daarvoor, goed voor zowat 27.000 euro, worden uit de kas van de ouderraad betaald.

Kaarten en meer info op Facebook en www.sintpieterouderraad.be

The post “Met onze spaarpot al speeltuigen voor nieuwe speelplaats kunnen kopen”: Emelgemse ouderraad quizt en fuift op 19 en 20 januari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »