Klootzakske heeft nu bierflesje uit chocolade: “Heel lekker, ludiek en lokaal”

Chocolade en bier? ‘A match made in heaven!’, als je maar de juiste combinaties maakt. Hannes D’Heedene van Chocolaterie D’Heedene en Alexander Parmentier, de man achter het streekbiertje Klootzakske, hoef je alvast niet te overtuigen. Ze ontwierpen samen een bierflesje van chocolade en overheerlijke bierpralientjes.

Hannes D’Heedene en Alexander Parmentier zijn twee creatieve Deerlijknaren. Hannes runt sinds 2016 zijn eigen chocolaterie, sinds kort met bijhorende koffiezaak, in het centrum van de gemeente. “We gaan resoluut voor pralines met iets extra’s. We proberen te verrassen met unieke creaties en fascinerende smaakcombinaties.”

Die aanpak legde hem geen windeieren. Hij werd door Unizo verkozen tot Starter van het Jaar 2016 van West-Vlaanderen, ontving het authenticiteitslabel Handmade in Belgium en werd in 2020 tot Krak van Deerlijk verkozen.

Zacht en gewillig

Alexander Parmentier lanceerde de jongste jaren met succes de streekbiertjes Klootzakske en Hete Klinke en pakte vorig jaar ook met het alcoholvrije Tante Nonneke uit. “Klootzakske is een bier met ballen, een pittig moutig blondje met een hoppige afdronk”, verduidelijkt Alexander.

“Hete Klinke is een gewillig blondje, een zacht en toegankelijk bier. En laatst vervoegde Tante Nonneke de familie. Het verloopt allemaal naar wens.”

Perfecte balans

Beiden zijn sinds kort bestuurslid van Unizo Deerlijk en tijdens een bijeenkomst werden de eerste plannen gesmeed om samen iets te doen met de combinatie chocolade en bier. Hannes maakte een eigen mal om tot een perfecte replica van het flesje te komen. Hij ging aan de slag met melkchocolade en kwam zo tot een bierflesje van Klootzakske in chocolade. Er kwamen ook nog bolvormige pralientjes bij, met een romige chocoladevulling (ganache) met Klootzakske-biersmaak.

“Ik heb die in eerste instantie laten maken om als eindejaarsgeschenk uit te delen aan mijn zakenrelaties. De eerste reacties zijn unaniem lovend: van het doet de smaakpapillen dansen tot overheerlijk van smaak en de perfecte balans. Misschien gaan de pralines wel een eigen leven leiden in de winkel van Hannes. Misschien zetten we lekker, ludiek en lokaal nog verder en komt er een alcoholvrije versie op basis van Tante Nonneke. We zien wel”, rondt Alexander af.

(DRD)

The post Klootzakske heeft nu bierflesje uit chocolade: “Heel lekker, ludiek en lokaal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al tiental kandidaten op lijst”

De nieuwe partij VVV, Van en Voor het Volk in Wielsbeke krijgt verder vorm. Initiatiefnemers Kurt Malysse en Filip Dinneweth konden al een tiental mensen warm maken om op hun lijst te staan. Ook het programma komt stilaan in een definitieve plooi te liggen.
The post Gloednieuwe partij ‘Van en voor het volk’ in Wielsbeke krijgt verder vorm: “Al

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »