KIJK LIVE. Doelpuntenfestival in Riyad: Vinicius Junior herstelt dubbele voorsprong Real met hattrick

Een Clásico in de woestijn. Real Madrid-FC Barcelona om de Supercopa, in Riyad. Vanavond om 20u live en exclusief voor de HLN-abonnee te zien op deze pagina. De ‘Koninklijke’ ging furieus van start. Al na 10 minuten stond het 2-0 dankzij twee doelpunten van Vinicius Junior. Lewandowski prikte tegen, maar diezelfde Vinicius zette met een penalty de 3-1 op het bord. Volg de wedstrijd hier live! 

Meer krantenkoppen in België

N-VA groeit fors in Kortrijk: “Mooiste dag in mijn politiek bestaan”

Hoewel hij de hoop koesterde om zelf burgemeester te worden, kijkt Axel Ronse (N-VA) tevreden naar het resultaat van zijn partij. Met 19,2 procent doet N-VA het acht procent beter dan in 2018. “N-VA is nog nooit zo groot geweest in Kortrijk. We verdubbelen ons zetelaantal en zijn de sterkste groeier,” klinkt het bij een uitzinnige Ronse.
The post

Lees meer »

Nieuw type blauwtong in Nederland, nog geen vaccin beschikbaar

In Nederland is een nieuw type blauwtongvirus aangetroffen, meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het gaat om 2 gevallen van het zogeheten serotype 12. Het virus is gevonden bij 2 veedieren in de provincie Utrecht. Bij een schaap in het dorp Kockengen en bij een koe met kalf in het dorp Harmelen. Het variant is nog niet in ons land

Lees meer »

Hoe is Guy D’haeseleer (55) thuis écht? Stiefdochter Malika (20): “Meestal zeg ik Guy, maar in een liefdevolle bui zeg ik papa”

Hij gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Vlaams Belang-burgemeester, nadat zijn partij Forza Ninove met ruim 47% van de stemmen een absolute meerderheid haalde. Maar wie is de man achter Guy D’haeseleer? Hoe is ‘de sheriff van Ninove’ thuis? “Je zou het hem niet aangeven, maar hij knuffelt graag”, zegt zijn stiefdochter Malika Sclacmender, zelf ook verkozen. “En hij

Lees meer »

Brugse beroepscrimineel loopt 24ste veroordeling op, maar belooft beterschap: “Mijn verleden ligt achter mij”

Een 28-jarige Bruggeling heeft van de rechter nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een reeks diefstallen. Guillaume C. is hiermee aan zijn 24ste veroordeling toe. Tóch is er volgens de twintiger beterschap in zicht.
The post Brugse beroepscrimineel loopt 24ste veroordeling op, maar belooft beterschap: “Mijn verleden ligt achter mij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wij helpen mee de wereldbevolking voeden”: aardappelmachinebouwer AVR is 175 jaar jong

Aardappelteeltmachineproducent AVR mag 175 kaarsjes uitblazen. Het Roeselaarse familiebedrijf heeft het vizier vol op de toekomst en laat jaarlijks een kleine duizend hoogtechnologische pareltjes van de band rollen. Om deze verjaardag te vieren, lanceerde AVR een gelimiteerde editie van hun Puma 4.0: een vier meter hoge, vier meter brede en liefst veertien meter lange rooimachine.
The post “Wij helpen

Lees meer »

Tadej Pogacar soleert naar vierde triomf in Lombardije, Remco Evenepoel finisht als tweede

Wereldkampioen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft zaterdag voor het vierde opeenvolgende jaar de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. De 26-jarige Sloveen haalde het na 255 km tussen Bergamo en Como solo voor Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). De derde plaats was voor de Italiaan Giulio Ciccone (Lidl-Trek). Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) werd knap zevende. Xandro Meurisse (Alpecin-Deceuninck)

Lees meer »

Winnaars zomerse fietszoektocht bekend

De stad Gistel en de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Polderrand organiseerden een nieuwe fietszoektocht door het Gistelse landschap. Tijdens de zomermaanden konden jong en oud deelnemen en werden ze ondergedompeld in de regio, met water als centraal thema. 650 deelnemers voltooiden de gezellige fietsrit en leverden daarna hun antwoordformulier in. Tien winnaars ontvingen elk een Gistelbon ter
The post Winnaars zomerse

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht jong meisje en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s van kinderen

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij in familiale kring meermaals een meisje verkracht heeft. De verwerpelijke feiten vonden plaats toen het slachtoffer tussen 3 en 11 jaar oud was. Jérémie G. (44) had ook honderdduizenden naaktbeelden verzameld van minderjarige kinderen. Uit zijn schrijfsels bleek dat hij ervan droomde de nieuwe Marc Dutroux te worden.

Lees meer »

Kristallen Fiets is ook ode aan rennersvrouw: “200 dagen per jaar is mijn man niet thuis. Koken doe ik standaard voor drie en maar af en toe voor vier”

Hun mannen zien er elke dag van het jaar al uit als bontgekleurde ara’s, paradijsvogels en kolibri’s – felle kleuren, maar dan in lycra in plaats van pluimen. Maar op de Kristallen Fiets was het vooral aan hén om te schitteren: de koersvrouwen. Want ook zij verdienen hun moment de gloire, voor alle dagen dat je hen niét ziet. “Wist

Lees meer »