Dinsdag beslissend duel voor Europese kwalificatie, Filou Oostende hongerig naar Hongarije

Filou Oostende blijft in koers voor een ticket in de Round of Sixteen van de Champions League. Dinsdag wonnen de geelhemden met 71-61 van Hapoel Holon. Volgende dinsdag wacht het derde en beslissende duel in het Hongaarse Szombathely.

“Na een nerveus begin aan beide zijden waren we defensief vanaf het tweede kwart op post. Defensief basketten we op een heel hoog niveau. Zo kon Holon amper 61 punten aantekenen. We beperkten ook de offensieve rebounds en zo de tweedekansshots van Hapoel Holon”, merkt coach Dario Gjergja op. “Ik ben heel trots op de reactie van mijn spelers, na een nederlaag vorige week tegen deze heel goede ploeg. Ik ben zeker dat we ook in de derde match goed zullen reageren. Veertig minuten zullen we nog eens alles geven.”

Filou Oostende projecteert dinsdagavond om 20 uur de wedstrijdbeelden op groot scherm in de COREtec Dôme. Met overwinningen in eigen huis tegen Oldenburg (88-83), Straatsburg (87-84), Karsiyaka Izmir (78-76) en Hapoel Holon (71-61) heeft Filou Oostende zijn Europese thuisreputatie verstevigd. Nooit eerder wonnen de Zeekapiteins vier opeenvolgende thuismatchen in de Champions League.

Uitspraak klacht

Zaterdag wacht er de eerste competitiematch van Filou Oostende in 2024, een wedstrijd in Bergen. Maar er is die dag ook een uitspraak van de liga over een klacht van Antwerp Giants.

In de zeventiende minuut van de wedstrijd tussen Filou Oostende en Telenet Giants Antwerp, op tweede kerstdag, werd coach Dario Gjergja uitgesloten. Op basis van tv-beelden, waarop te zien is dat Gjergja nadien even vanuit de deuropening van het viprestaurant de wedstrijd gevolgd heeft, tekent Antwerp Giants voorbehoud aan tegen het resultaat, een 69-68-zege van Oostende.

De Antwerpenaars, die beweren dat Gjergja op die manier ook na zijn uitsluiting nog gecoacht heeft, hopen zo de wedstrijd te doen herspelen. Voorbehoud moet in de BNXT League echter binnen het kwartier na affluiten ingediend te worden.

The post Dinsdag beslissend duel voor Europese kwalificatie, Filou Oostende hongerig naar Hongarije is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »