Brandweer rukt tweemaal uit voor branden aan schouw in Westhoek

De brandweer in de Westhoek moest zaterdagavond tweemaal uitrukken voor branden aan een schouw. Telkens bleef de schade beperkt.

Een eerste brandmelding kwam er zaterdagavond om 21 uur 15 vanuit de Wulvergemstraat in het centrum van Wijtschate (Heuvelland). Daar werd een rookontwikkeling opgemerkt rond de schouw en werd gevreesd dat die rook ook vanonder het dak kwam. Brandweerposten Kemmel en Mesen rukten uit en vanuit Ieper werd een tankwagen gevraagd. Uiteindelijk bleek het niet om een dakbrand te gaan maar wel om een schouwbrand waarvan de rook wat neergeslagen was. De situatie was dan ook snel onder controle.

Even later, rond 23 uur, kwam een melding binnen van een schouwbrand in Passendale. De bewoners van een huis in de Brouckhof-Oost merkten rook op in hun woning afkomstig van een verstopte schouw die de rook in de woning blies. De brandweer van Zonnebeke kon tijdig ingrijpen. Het huis werd geventileerd. (JH)

The post Brandweer rukt tweemaal uit voor branden aan schouw in Westhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »