Zaal Gerlacus van LDC Ten Patershove steekt in het nieuw

In het lokaal dienstencentrum Ten Patershove werden een aantal werken uitgevoerd. “Die werken stonden eigenlijk niet op de planning, aangezien we oorspronkelijk het plan hadden om een nieuw dienstencentrum te bouwen bij het WZC Yserheem”, vertelt schepen Marc De Keyrel. De kostprijs van alle renovatiewerken bedroeg zo’n 28.500 euro, inclusief btw.

Het werd hoog tijd om een aantal werken uit te voeren in Zaal Gerlacus, met 160 plaatsen de grootste en meest gebruikte zaal van Ten Patershove. Van begin november tot begin december sloot de zaal even de deuren. Achter de schermen werd hard geklust om de verouderde zaal in een nieuw kleedje te stoppen. De zaal kreeg een nieuwe vloer, een likje verf, ledverlichting en de lichtstraat in het plafond werd dichtgemaakt. Nieuwe gordijnen zorgen straks voor de kers op de taart. De kostprijs van alle renovatiewerken bedroeg zo’n 28.500 euro, inclusief btw. De zaal ziet er niet alleen frisser uit, maar lijkt ook heel wat groter nu.

cultuurcafé

Vooraf werd ook al een grondige update uitgevoerd in het cultuurcafé. “De akoestiek in het cultuurcafé was beneden alle peil en daarom werd er een nieuw akoestisch plafond gestoken, een indrukwekkende verbetering van de geluidskwaliteit in de zaal. De werken werden door de eigen stadsdiensten uitgevoerd en kostten 3.910 euro”, aldus schepen De Keyrel. “En aangezien we toch aan het renoveren waren, werd ook de kleinere vergaderzaal Quirinus onder handen genomen. Een paar maanden geleden werd zaal Quirinus onder handen genomen en opgefrist met een likje verf. Daarnaast werd ook de foyer van CC Kruispunt onder handen genomen. De ramen waren aan vervanging toe, dus werd er gestart met schrijnwerken. Intussen zijn het merendeel van de ramen vervangen en rest nu nog de boogramen. De vernieuwing van de boogramen wordt voorzien in februari. Voor de schrijnwerken investeerde het lokaal bestuur 50.000 euro.” (ACK)

The post Zaal Gerlacus van LDC Ten Patershove steekt in het nieuw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »