Vlaanderen wil dat bouwmaterialenbedrijf SVK uit Sint-Niklaas opruiming asbeststort betaalt 

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) stelt het asbestbedrijf SVK uit Sint-Niklaas in gebreke. Dat laat ze weten in een persbericht. Het bedrijf moet van de minister "specifieke opkuisoperaties" ondernemen, en moet ook betalen voor zijn aandeel in de verspreiding van asbest. Hoe hoog dat bedrag is, zegt Demir niet vanwege "mogelijke gesprekken". 

Meer krantenkoppen in België

“Ik koop maximaal één zak chips per winkelbezoek, anders zijn die meteen op”: de eetgewoontes van Celine Van Ouytsel

Het kroontje van Miss België paste ooit mooi op haar hoofd, maar een keukenprinses is Celine Van Ouytsel (28) – naar eigen zeggen – allesbehalve. “Al kan ik wel een béétje koken hoor”, zegt ze. “Al ga ik dan voor eenvoudige dingen.” Wat schaft de pot bij de ex-Miss België? Welke speciale eetgewoontes heeft ze? En waar gaat ze liefst

Lees meer »

Opvoedingsexperten geven Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

“Hoezo, niemand kwam hem halen deze zomer?”: twee Brugse uitblinkers en zeven spelers met 7 op 10

Zure avond voor Club Brugge in zijn Champions League-opener. In de slotfase koud gepakt door Borussia Dortmund en vooral de ingevallen Jamie Gittens. Terwijl Club lang een volwassen en sterke match speelde, wat zich ook weerspiegelt in ons rapport. Met zeven spelers goed voor 7 op 10 en twee middenvelders die daar nog bovenuit steken. Ontdek hieronder het individuele rapport

Lees meer »

Poolse man (27) dood op straat gevonden in Aalter, andere man (36) aangehouden voor schuldig verzuim: “Nooit iets verdacht of ruzie gemerkt”

Een Poolse man van 27 werd In de nacht van vrijdag op zaterdag hevig bloedend aangetroffen op straat op Lodorp in het centrum van Lotenhulle (Aalter). De man overleed ter plaatse. Het Parket voert een onderzoek en spreekt van een “een onduidelijk overlijden”, maar één man (36) werd alvast aangehouden op verdenking van doodslag en schuldig verzuim.

Lees meer »

KIJK. Nadat duizenden biepers ontploften in Libanon: explosievenexpert toont met pop impact op lichaam

Een Amerikaanse explosievenexpert Ryan Morris toont in een nieuw experiment aan wat er gebeurt wanneer een bieper of walkietalkie dicht bij een lichaam ontploft. Op de confronterende beelden gaat het om een pop, maar vorige week werd dit absurde scenario werkelijkheid in Libanon. Daar ontploften gelijktijdig duizenden biepers om leden van Hezbollah te doden, met duizenden gewonden en enkele doden

Lees meer »

Competitie Brugse Darts Federatie breekt record

De dartshype wordt in ons land steeds groter en dat merkt ook de Brugse Darts Federatie. De nieuwe competitie ging vrijdag van start met maar liefst een recordaantal deelnemers of 56 ploegen in zes verschillende reeksen.
The post Competitie Brugse Darts Federatie breekt record appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit bijna uitgewezen uit Nederland, vandaag succesvol ondernemer: Mauro Manuel bezoekt parlement “om statement te maken”

Mauro Manuel, die in 2011 bijna uitgewezen werd uit Nederland, maar door het zogenoemde kinderpardon toch mocht blijven, is vandaag kledingontwerper bij onze noorderburen. Naar aanleiding van Prinsjesdag trok hij deze week naar het parlement in Den Haag om de politici te tonen dat migratie ook positieve verhalen oplevert. "Om een statement te maken", zei hij in ‘Café Kockelmann’, op

Lees meer »

Rapper Diddy onder zelfmoordtoezicht geplaatst

Sean ‘Diddy’ Combs is in de gevangenis in New York onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Ingewijden vertellen aan het Amerikaanse tijdschrift People dat het gaat om een preventieve maatregel omdat de rapper erg is geschrokken na zijn arrestatie eerder deze week.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Plannen onthuld om Open Vld van afgrond te redden: “Als we deze koers blijven varen, komt het nooit meer goed”

Open Vld slikt in De Grote Peiling van HLN en VTM NIEUWS haar slechtste resultaat ooit en flirt zelfs met de kiesdrempel. Hoe willen de Vlaamse liberalen er terug bovenop komen? Onze redactie legde haar oor te luister binnen de partij. Van hoger remgeld tot minder trajectcontroles: zo ziet het reddingsplan voor de nieuwe voorzitster eruit.

Lees meer »

Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze gemeente werkt”

Vrijdagvoormiddag organiseerden alle gemeentescholen van Zwevegem een unieke leerervaring voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de ‘Ontdek Je Gemeente Dag’ ontdekten ongeveer 175 kinderen uit Zwevegem, Heestert, Sint-Denijs en Zwevegem-Knokke de fascinerende wereld van lokale politiek in het Gemeentepunt van Zwevegem.
The post Zwevegemse leerlingen maken kennis met politiek: “We willen hen laten zien hoe onze

Lees meer »