SC Wielsbeke speelt topper tegen leider KVK Westhoek

SC Wielsbeke kende na het behalen van de eerste periodetitel een mindere periode, maar het sloot de heenronde toch af met een veelbelovende 0-2 zege op het veld van HO Kalken. Met leider Westhoek krijgt het zware kost voorgeschoteld. Wielsbeke won de heenmatch op een diefje met 1-2.

“Over de heenronde kunnen wij niet anders dan tevreden zijn. Wij stelden een plaats in de top vijf voorop, maar wij draaiden op de tweede plaats waardoor we de verwachtingen toch wel overtroffen”, stelt kapitein Pieter De Winter. “We speelden vooral een sterke eerste periode waarin we acht van de tien matchen wonnen en dan ook verdiend de eerste periodetitel pakten. Daarmee is ons seizoen al grotendeels geslaagd.”

Periodetitel

“Na het behalen van de periodetitel liep het niet zo vlot meer, ook al omdat wij het geluk minder aan onze kant hadden. We kregen in de meeste matchen wel voldoende kansen, maar bij de afwerking lukte het niet zo goed meer. Wij waren in die periode trouwens ook een beetje zoekende. Gelukkig konden we de heenronde afsluiten met een zege op Kalken en het deed toch wel deugd om op die manier de winterstop in te kunnen.”

Op Westhoek won Wielsbeke eerder gevleid met 1-2. “Klopt”, vervolgt De Winter. “Westhoek was de betere ploeg. Technisch waren zij heel sterk en met hun snelle acties deden ze ons bij momenten ook wel pijn. Ondertussen snoepte Westhoek ons de leidersplaats af en waar wij in de heenmatch als leider de geviseerde ploeg waren, liggen de kaarten nu totaal anders. In onze rol als achtervolger wordt het een stuk gemakkelijker voetballen. Bij Wielsbeke is er trouwens geen enkele druk om die leidersplaats opnieuw te pakken en titelkoorts is er al helemaal niet. Niets hoeft bij ons, maar alles mag natuurlijk. Ik verwacht mij aan een leuke, open match met twee ploegen die er voluit voor zullen gaan.”

Met de komst van de 22-jarige flankaanvaller Olivier Luckx realiseerde Wielsbeke zijn eerste transfer. Hij speelde bij de jeugd van SV Roeselare en KV Oostende, daarna trok hij naar Westhoek en hij komt over van Sparta Petegem. (IVD)

Zondag 14 januari, 14.30 uur: SC Wielsbeke KVK Westhoek.

The post SC Wielsbeke speelt topper tegen leider KVK Westhoek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).
The post Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker appeared first

Lees meer »

Thomas Van Belleghem staat in de goal bij KFC Damme (4D)

Terwijl de meeste rivalen al hun eerste competitieduel achter de kiezen hebben, blijven de jongens van de fusieploeg op hun honger zitten. In vierde provinciale D komen er slechts 13 ploegen in competitie, dus worden er heel wat weekends bye ingeplant. Doelman Thomas Van Belleghem vindt dat een pijnpunt. “We betwisten inderdaad veel te weinig
The post Thomas Van

Lees meer »

13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers

De dertiende editie van Trax lokte zaterdag 9.450 bezoekers. Zij genoten van optredens van onder andere Vive La Fête, Berre en Blain, de band van Christophe die dit jaar The Voice won.
The post 13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »