Nieuw in de Wijngaardstraat: Handgemaakte kinderkledij van Lou

Wat tien jaar geleden begon als een hobby draaide voor Joske Bossuyt uit tot een eigen zaak. Na verschillende locatie, waaronder de K in Kortrijk, is sinds vorige week Lou geopend in de Wijngaardstraat. “Al mijn kinderkledij is handgemaakt. Altijd kleurrijk, effen of met leuke patronen.”

Wie op zoek is naar unieke, handgemaakte kledij voor kindjes tot twee jaar kan sinds kort terecht bij Lou. “Ik woon hier op twee minuten van in de Nieuwstraat. We passeren hier elke dag. Toen we zagen dat het pand van broodjeszaak Croissy over te nemen was, moedigde mijn man me aan om opnieuw een eigen winkeltje te starten, anders zou ik me doodvervelen (lacht)”, vertelt Joske die het pand voor een jaar gehuurd heeft.

“Het grote voordeel is dat er niet veel winkels bestaan met handgemaakte kledij voor die leeftijd. Je vindt hier onder meer truitjes, salopettes en kleedjes in wol of katoen. Ik maak zelf de patronen, dus het zijn unieke stuks. De prijscategorie hangt rond de 25 euro, wat heel betaalbaar is voor handgemaakte items. Ik doe het vooral om bezig te zijn. De bijverdienste is leuk, maar niet het hoofddoel. Met Lou ga je niet rijk worden (lacht). Ik heb hier ook een kinderhoekje zodat de jongsten zich kunnen bezighouden en ontvang mensen graag met een koffietje.”

Alle kinderkledij is handgemaakt. Altijd kleurrijk, effen of met leuke patronen © MD

De naam leende Joske aan één van haar twaalf kleinkinderen. “Het klonk goed, kort en bondig, en gaat zowel voor meisjes als voor jongens. Ik heb al op verschillende locaties gezeten met Lou waaronder Jacob’s Conceptstore. Samen met andere creatieve en lokale ondernemers verkochten we diverse unieke en handgemaakte producten, maar ik werk liever op mezelf, in mijn eigen winkeltje. Ik heb ook veel te danken aan Mario Dhont. Ik mocht in zijn winkel ook mijn eigen producten verkopen. Hij is één van mijn beste kameraden. Prachtige vent.”

Lou is enkel open in de namiddag van 13.30 tot 18 uur. Gesloten op woensdag en sporadisch open op zondag.

The post Nieuw in de Wijngaardstraat: Handgemaakte kinderkledij van Lou is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »