Minder dan week na ontsnapping Ecuadoraanse drugsbaron Fito opnieuw gevangenisuitbraak in Guayaquil

Minstens vijf gedetineerden zijn vrijdagavond ontsnapt uit de enorme gevangenis van Guayaquil, in het zuidwesten van Ecuador. Twee van hen werden al snel gevat tijdens een grootschalige zoekactie, zo blijkt uit beelden die werden verspreid op sociale media.

 

Meer krantenkoppen in België

“Innovatie zit zéér diep in ons DNA geworteld”: technologiebedrijf Barco viert negentigste verjaardag

In 1934 hield ene Lucien De Puydt de Belgian American Radio Corporation boven de doopvont, kortweg Barco. Negentig jaar later is de kleine radioproducent van destijds uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler in de entertainment-, gezondheids- en bedrijfswereld. Maar nog altijd bewust stevig verankerd in de West-Vlaamse klei. “‘Made in Belgium’ is een keurmerk. Daar moeten we collectief trots op durven

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »

Rijwoning in Assebroek onbewoonbaar na brand

Woensdagmiddag even voor 13 uur is brand uitgebroken op de bovenste verdieping van een rijhuis in de Baron Ruzettelaan is Assebroek bij Brugge.
The post Rijwoning in Assebroek onbewoonbaar na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »