LIVE NEWCASTLE-MAN CITY. Erop en erover! Isak en Gordon hebben twee minuten nodig om achterstand uit te wissen

Geen Kevin De Bruyne, maar wel Jérémy Doku in de basis bij Manchester City. Zoals hij maandag al voorspelde, begint De Bruyne nog op de bank. Pep Guardiola rekent wel op de aalvlugge dribbels van Doku om de winst tegen Newcastle United, de nummer tien in de Premier League, over de streep te trekken. Na hoeveel minuten mag De Bruyne invallen? Volg het in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Advocate Melissa (45) wordt deeltijds juf door lerarentekort: “Regeltjes kennen is mijn job, maar ik wil niet te streng zijn”

Haar drie zonen krijgen door het lerarentekort vaker studie dan haar lief is en daar sprak advocate Melissa Vande Reyde (45) vorige week de directie toch eens op aan. Vanaf volgende week gaat ze zelf Nederlands geven in het secundair onderwijs in Mechelen. “Eerst nog even een bouwgeschil met vochtproblemen pleiten en daarna ga ik langs de school om de

Lees meer »

Hezbollah bevestigt dood van hoofd van drone-eenheid – Atoomagentschap VN: Iran lijkt bereid nucleaire onderhandelingen te hervatten

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »

Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert

Dit weekend viert orgelkring Chamade haar 25ste verjaardag. In dit jubileumjaar staat een bijzonder slotconcert van de jaarlijkse septemberconcertreeks op het programma. “We brengen Belgian Brass Soloists naar Tielt”, vertelt een trotse Tom Hoornaert, die ook zijn 25ste verjaardag als organist in Tielt viert.
The post Orgelkring Chamade viert 25ste verjaardag met bijzonder concert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elena (24) woont in middeleeuws stadspaleis: “Dit is mijn wunderkammer, waarin ik nostalgisch kan zijn naar een verleden dat ik nooit heb gekend”

Van het bestek tot de meubels, de potscherven, de schelpen en het Venetiaanse masker op de buste van Caesar: in het Mechelse appartement van antiquair en ontwerpster Elena Van Dijck (24) heeft elk object een verhaal. Zelfs haar handgemaakte kussens en tapijten vertellen wie ze is. “Dit is mijn wunderkammer, waarin ik nostalgisch kan zijn naar een verleden dat ik

Lees meer »