Laura Verdonschot kan Sanne Cant net niet van vijftiende titel op rij houden in Meulebeke

Sanne Cant heeft zich zaterdag in Meulebeke een vijftiende keer op rij tot Belgisch kampioene veldrijden gekroond. In een sprint met twee liet ze Laura Verdonschot achter zich. Marion Norbert Riberolle legde even later op brons beslag.

Cant leek onbedreigd op een nieuwe titel op rij af te stevenen, tot ze in de voorlaatste ronde bij een tuimelperte over de omheining ging en het toch nog bijzonder spannend werd. In de sprint kon de 33-jarige Antwerpse het alsnog afmaken.

Lore De Schepper (AG Insurance) finishte als vijfde, goed voor de Belgische titel bij de beloften. Kim Van De Steene (Never Give Up) werd nationaal kampioene bij de vrouwen elite 2.

Met Laura Verdonschot, Sanne Cant, Fleur Moors, Marion Norbert Riberolle en Jinse Peeters nestelden de favorieten zich meteen vooraan. Nadat Verdonschot even tegen de vlakte ging, sloeg Cant een kloofje. Norbert Riberolle reed het gat naar haar teamgenote dicht en ook Verdonschot sloot aan. Het trio trok de tweede ronde in met een voorgift van vijftien seconden op Kiona Crabbé en Peeters en twintig seconden op Moors en Lore De Schepper.

Cant nam even afstand van Riberolle en Verdonschot, maar viel letterlijk en figuurlijk terug. Norbert Riberolle maakte eveneens een foutje en moest haar metgezellen laten rijden. Na 21 minuten cross reed Cant op een hellend stuk weg van Verdonschot. Met nog twee ronden te rijden was de kloof veertien seconden. De strijd leek beslecht, tot Cant over de afsluiting tuimelde. In de laatste ronde nam Cant op de helling opnieuw afstand, maar op het wasbord sloot Verdonschot weer aan. In de sprint had ze echter geen verhaal tegen de snelle benen van Cant. (Belga)

The post Laura Verdonschot kan Sanne Cant net niet van vijftiende titel op rij houden in Meulebeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »