Kjell Deceuninck en SKT Two met vertrouwen naar Gent-Oost Eagles: “Voorbestemd om te basketten”

Na de overtuigende thuiszege tegen Clem Scherpenheuvel A trekt SKT Ieper B komend weekend naar Gent-Oost Eagles A. Kjell Deceuninck, die al zijn hele leven in Ieper speelt, hoopt met zijn ploeg de plek in de top drie te houden.

SKT Ieper B sloot 2023 af met een nipte nederlaag en trainde daarna door in de winterstop. “Zo verloren we onze balvastheid niet. Tijdens het seizoen train ik twee keer met de B-ploeg en een derde keer met de A-ploeg”, zegt Kjell Deceuninck. Kjells ploeg begon sterk aan 2024 met een 93-58-zege tegen Clem Scherpenheuvel A. “Daar verloren we eerder dit seizoen nog met 82-73. Het is dus goed dat we dit konden rechtzetten. Dat het dan nog eens met een verschil van 35 punten was, doet extra deugd.”

Druk weekend

Het was een druk weekend voor Kjell. Daags voor de match tegen Scherpenheuvel deed hij met de C-ploeg mee in de Beker van West-Vlaanderen tegen Sijsele B. “We konden ons kwalificeren voor de kwartfinales na een 72-76-overwinning. Op 9 februari ontvangen we Wytewa Roeselare A. De beker is voor deze ploeg een belangrijke doel.” Komend weekend wacht de B-ploeg een bezoek aan Gent-Oost Eagles. “We hebben nu acht keer gewonnen op twaalf matchen en bekleden hiermee de derde plaats. Gent staat vijfde, maar heeft twee matchen minder gespeeld. Ik verwacht een sterke en niet te onderschatten tegenstander. Ze beschikken over enkele sterke spelers, zoals hun center Ward Meylemans. Hopelijk kunnen we zegevieren, want top drie is ons doel dit jaar.” Kjell speelt al zijn hele carrière in Ieper. “Ik begon op mijn vierde en ik was misschien wel voorbestemd om te basketten. Mijn vader Ed en mijn peter Bram Deceuninck waren ook jarenlang vaste waardes bij de club. Ik kijk naar hen op, want ze waren en blijven grote namen in het Ieperse basket. Als jonge knaap zag ik veel wedstrijden van hen en ik probeer in hun voetsporen te treden.”

A-ploeg

“Ik doorliep alle jeugdreeksen en mocht ook al even proeven van het grote werk. Nu ben ik vaste waarde bij de B-ploeg en ik ben tevreden waar ik zit. Het is een zalige bende. Zowel op als naast het veld vormen we een geheel. Ook de drie nieuwe jongens integreerden zich snel en met Fabrice Martin hebben we de ideale coach. Het is echt een cadeau om van zo’n groep deel uit te maken. Wie weet kan ik later nog een vaste plek veroveren bij de A-ploeg. Dit jaar lukte het voor mijn voormalige ploegmaten Thomas Delaplace en Ayman Abou. Zij tonen alvast het goeie voorbeeld voor andere spelers die willen doorstromen in de club”, aldus de 23-jarige Ieperling, die werkt als monteur bij Deprez Ferrum en verder ook graag padel speelt. “In kalmere basketperiodes kan je me op het padelveld terugvinden. Ik vind het echt een zalige sport.” (API)

Zondag 14 januari om 17 uur: Gent-Oost Eagles A – SKT Ieper B.

The post Kjell Deceuninck en SKT Two met vertrouwen naar Gent-Oost Eagles: “Voorbestemd om te basketten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »