Kandidaturen van beide kandidaten maand voor verkiezing afgewezen: voor de eerste keer in 68 jaar geen Prins Carnaval in Oostende?

Binnen een maand zouden twee kandidaten Prins Carnaval Groot Oostende strijden om de titel, maar dat feestje blijkt nu niet door te gaan. Beide kandidaten zouden niet aan de voorwaarden voldoen om Prins Carnaval te worden en dus wees de stad hun kandidaturen af. “De regels zijn de regels en die kunnen we niet zomaar omgooien”, zegt bevoegd schepen Maxim Donck (N-VA). Beide kandidaten zouden een strafblad hebben en dat is tegen de regels.

Diego Vanden Meersschout en Kjetil Maertens zouden op 17 februari 2024 strijden om de kroon van Prins Carnaval Groot-Oostende onder de namen Noenoe en Schelpe. Al maanden voert het duo campagne op verschillende carnavalsbals in de hoop andere carnavalisten te overtuigen om in het stemlokaal hun bolletje te kleuren. Tevergeefs, zo blijkt nu, want de kandidaturen van beide kandidaten werd ingetrokken.

Probleem voorwaarden

“Op 11 november stelden beide kandidaten zich voor als kandidaat Prins Carnaval Groot-Oostende”, verduidelijkt schepen van Carnaval Maxim Donck. “Op dat moment werd er nog geen officiële aanvraag ingediend bij de stad. Beide kandidaturen zijn nu onderzocht geweest en daaruit blijkt dat ze niet voldoen aan de voorwaarden die tientallen jaren in een verordening werden gegoten.”

En dus is de kans groot dat Oostende voor het eerst in 68 jaar geen Prins Carnaval krijgt. “Een jammerlijke zaak”, zo zegt organisator Glenn Dangreau van de Orde van de Kloeffe. “Door de weigering van de kandidaturen hebben we dus vermoedelijk geen prinsenbal voor het eerst in jaren. Kandidaten hebben nog de kans tot 2 februari om hun kandidatuur in te dienen, maar de kans dat iemand dit nu nog doet is bijzonder klein.”

22 jaar

“Het gaat over feiten die 22 jaar geleden gebeurd zijn”, reageert kandidaat Noenoe. “Belachelijk dat die nu nog meespelen. De voorbije 22 jaar werkte ik hard en zorgde ik voor mijn gezin. Dat dit nu meespeelt om mij kandidaat te stellen als Prins Carnaval, gaat er bij mij niet in.”

Ook kandidaat Schelpe wil reageren: “Ik ben ooit eens door het rode licht gereden en ik zat tijdens de coronaperiode met twee mensen in de wagen terwijl dat eigenlijk niet mocht. Daar gaat het dus om. Vorig jaar bleek er geen probleem te zijn. (Schelpe stelde zich vorig jaar al kandidaat en toen werd zijn kandidauur aanvaard, red.) Nu is het duidelijk wel een probleem.”

Ook de stad vindt het jammer dat de mogelijkheid bestaat dat er voor het eerst geen Prins Carnaval zou zijn. “We gaan nu bekijken met de organisatoren wat we kunnen doen, maar de kandidaturen van beide kandidaten blijven ingetrokken. We kunnen daar niet vanuit. Een stedelijke verordening aanpassen gaat niet in enkele minuten en dus zou dat niet meer op tijd geklaard geraken.” (JR)

The post Kandidaturen van beide kandidaten maand voor verkiezing afgewezen: voor de eerste keer in 68 jaar geen Prins Carnaval in Oostende? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust

De toeristische sector aan zee en de tien kustgemeenten presenteren een zomer vol met aangename belevingen. Na een sterke start met ongeveer 650.000 bezoekers blijft ook Triënnale Beaufort een unieke zomertroef voor de Kust.
The post Een zomer vol met aangename beleving aan de Kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »