Jonathan Holslag houdt de wereld tegen het licht: ‘Ook de centrumpolitiek pleegt verraad jegens de democratie’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Doorbraak in bijna 50 jaar oude cold case: man opgepakt in Rome op verdenking van gruwelijke moorden in Australië

Een 65-jarige man is donderdagavond in de Italiaanse hoofdstad Rome in de boeien geslagen op verdenking van de moord op twee vrouwen… 47 jaar geleden. Dat maakt de Australische politie zaterdag bekend. Het gaat om gruwelijke feiten. De toen 27-jarige Suzanne Armstrong en de 28-jarige Susan Bartlett werden in 1977 in Melbourne vermoord met tientallen messteken.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: “Momenteel al eerste overstromingen in Italië”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. De meeste regen zal vandaag vallen. Ook

Lees meer »

Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.
The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter

Lees meer »

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Het oudercomité van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke heeft bekendgemaakt dat zij maar liefst 25.000 euro hebben geschonken om de aankoop van nieuwe turntoestellen op school mogelijk te maken. Deze schenking kon worden gerealiseerd dankzij de opbrengsten van de vele activiteiten die het oudercomité de afgelopen jaren organiseerde.
The post Oudercomité van basisschool Mandelbloesem schenkt 25.000 euro aan nieuwe turntoestellen

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

“Anderlecht heeft cocktail van Kompany en Riemer nodig”: clubicoon Pär Zetterberg meet schade op bij ‘zijn’ paars-wit

Er is de voorbije dagen al heel veel speeksel en inkt gevloeid over Anderlecht. Als de rook is opgetrokken, komt de sheriff de schade opmeten. Icoon Pär Zetterberg (53) stelt zijn ‘cocktail maison’ van RSC Anderlecht voor. “De nieuwe trainer moet offensief denken, risico’s durven te nemen, en vooral: hij moet liever met 4-3 winnen dan met 2-1. Dát is

Lees meer »