Janne Deleu met nationale volleybalploeg U18 naar EK: “Met hecht team dat almaar groeit”

De Belgian Young Yellow Tigers U18 hebben zich vorige week in eigen land gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap, dat deze zomer plaatsvindt. Janne Deleu (16) uit Oostende is dolblij dat ze dit als speelster heeft mogen beleven. “Er zit zoveel potentieel in deze groep.”

Het eerste EK-kwalificatietornooi had plaats in Herentals. De nationale volleybaldames U18 waren er in de groepsfase sterker dan Nederland, Portugal en Spanje. In de halve finale werd met 3-1 gewonnen tegen Duitsland en zondagavond in de finale ging regerend Europees kampioen Italië voor de bijl (3-1).

“Dit lag niet binnen onze verwachtingen, maar we zijn dolgelukkig. Als een hecht team zijn we gegroeid en zijn we altijd maar beter beginnen spelen”, vindt Janne Deleu, die samen met zes andere West-Vlaamse meisjes deel uitmaakt van die nationale U18. “We kennen elkaar. De groep is zo goed als dezelfde die vorig jaar het EK U17 speelde. De tegenstanders werden alsmaar moeilijker, dus moesten we meer van onszelf laten zien. En in eigen land. Dat maakt het nog mooier. De tribunes zaten afgeladen vol met Belgische fans.”

De eerste plaats was goed voor een rechtstreeks deelname aan het EK van begin juli in Griekenland en nog een bijkomend land. “We hoeven dus niet meer stil te staan bij het tweede kwalificatietornooi. We kunnen onze nationale trainingsmomenten nu al afstemmen op het EK, dat in twee poules in twee landen wordt gespeeld.”

Janne is tevreden met de speelmomenten die ze kreeg. “Er is sowieso een basisploeg. Ik heb de eerste vier wedstrijden geregeld mogen invallen. In de finale zijn de meisjes blijven staan. Wij leefden vol enthousiasme met hen mee. We vormen een team van veertien speelsters. We hebben dit verwezenlijkt als groep.”

Janne wil bij Bevo Beobank Roeselare (eerste nationale) op clubniveau gestaag groeien en ervaring opdoen. Daarnaast traint ze twee keer per week bij de Roeselaarse ligaploeg Bevo Rekkenshop. (ACR)

The post Janne Deleu met nationale volleybalploeg U18 naar EK: “Met hecht team dat almaar groeit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Provincie Utrecht wil wolf afschieten na incidenten: “Kom niet met kleine kinderen naar bossen”

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

“Ik rook en zag dingen waar je niet te veel over mag nadenken”: triatlete Vermeylen over veelbesproken waterkwaliteit Seine

Ze doken dan toch de Seine in. Vanochtend gingen de triatlons bij de mannen, één dag later dan gepland, en de vrouwen van start met het zwemmen in de voldoende proper bevonden rivier. Triatlete Jolien Vermeylen ondervond aan den lijve dat de waterkwaliteit toch bedenkelijk was. “Dat de veiligheid van de atleten zou primeren, is ‘bullshit’.”

Lees meer »

Jarige ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts (98) moest noodgedwongen verhuizen: “Niet naar zo’n klein kotje in het rusthuis, eiste ik”

Hiep, hiep, hoera! Want Vlaanderens bekendste Bomma wordt vandaag 98. Dat viert ‘Familie’-actrice Annie Geeraerts met haar échte familie: “Maar net zoals m’n personage ben ik nu ook de allerlaatste die van iets weet”, lacht ze. “Volgens m’n dochter moet ik me mooi opkleden, maar wat er verder gaat gebeuren blijft een grote verrassing.” In aanloop naar de verjaardag ging

Lees meer »