Gwen Stefani zal voorprogramma Super Bowl verzorgen

Zangeres Gwen Stefani (54) verzorgt het voorprogramma van de Super Bowl, de finale van de American footballcompetitie. Het optreden op 11 februari is een samenwerking met het platform TikTok. 

Meer krantenkoppen in België

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3 voor World’s Best School Prizes for Environmental Action

Dankzij leerkracht en bezieler Cedric Ryckaert is de speelplaats van de Sint-Paulusschool van een grijze steenvlakte veranderd in een natuurrijke klimaatspeelplaats, en dat werd al meermaals beloond met als – voorlopige – kers op de taart de top 3 voor de award World’s Best School Prizes 2024 for Environmental Action.
The post Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Hoe dode vis kan zwemmen en zoogdieren door hun anus kunnen ademen: dit zijn de winnaars van de Ig Nobelprijzen

Afgelopen nacht zijn de Ig Nobels 2024 uitgereikt, een knipoog naar de echte Nobelprijzen die vanaf volgende maand worden uitgedeeld. Tien merkwaardige onderzoeken kregen er een speciale vermelding. Groeit hoofdhaar op het zuidelijk halfrond in een andere richting? Wat klopt er van beweringen over mensen die buitengewoon oud worden? En wat is het nut van kunnen ademen door je anus?

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

China laat Amerikaanse predikant vrij die bijna 20 jaar vastzat

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »