Georges Pollentier: “Mijn laatste wandeling als voorzitter”

Op zondag 14 januari organiseert Natuurpunt Ruidenberg van 14.30 uur tot 16.30 uur zijn jaarlijkse nieuwjaarswandeling door natuurgebied De Swal. Plaats van afspraak is café De Klijteput aan de Bermolenweg in Koekelare.

“We bekijken tijdens deze wandeling enkele bijzondere bomen en planten in wintertooi”, vertelt voorzitter Georges Pollentier (82) enthousiast. “Daarna volgen we de Koekelarebergwandeling en vertel ik enkele geschiedkundige weetjes. Het wordt zondag mooi weer waardoor we boven op de berg ongetwijfeld zullen kunnen genieten van een mooi zicht op de West-Vlaamse heuvels. We wandelen daarna naar beneden met zicht op drie kerktorens en tot slot bezoeken we café de Klijteput met zijn authentieke boltra. Daar krijgen we uitgebreid de kans om bij een deugddoend drankje na te praten over al het moois dat we tijdens de wandeling te zien kregen.”

Passie voor natuur

Voor Georges Pollentier wordt het zijn laatste nieuwjaarswandeling als voorzitter van Natuurpunt Ruidenberg. Tijdens een officieel afscheidsmoment op zondag 26 mei geeft hij de fakkel door aan Hans Verplancke. “Het is niet de laatste nieuwjaarswandeling waar ik zal aan deelnemen, maar wel mijn laatste als voorzitter”, benadrukt de kwieke tachtiger. “Ik zal nog maandelijks de natuurwandelingen gidsen en ik blijf actief binnen de vereniging. Mijn liefde voor de natuur heb ik zestig jaar geleden opgedaan in Congo, waar ik vier jaar leraar was aan de normaalschool in Luma. Momenteel geven er daar nog steeds mensen les die ik in die tijd opgeleid heb. Toen ik terugkeerde naar België, heb ik de afdeling Ruidenberg van Natuurpunt opgericht. Dat is ondertussen al meer dan vijftig jaar geleden.” Als leraar wetenschappen in het Sint-Martinusinstituut heeft Georges Pollentier zijn passie voor de natuur ongetwijfeld ook doorgegeven aan heel wat tieners. Misschien zullen enkelen onder hen zondag aanwezig zijn op de nieuwjaarswandeling. (PDC)

Inschrijven voor de nieuwjaarswandeling kan via de website van Natuurpunt.

The post Georges Pollentier: “Mijn laatste wandeling als voorzitter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »