Buitenbeentje speelt ‘Adres 13’

Eind 2016 besloten de mensen van Theater Binnenstebuiten een jongerengezelschap onder de naam ‘Theater Buitenbeentje’ op te richten. Ondertussen zijn de jongeren een vaste waarde geworden binnen het toneellandschap en tonen ze ook nu met hun stuk ‘Adres 13’ wat ze in hun mars hebben.

Het toneelstuk Adres 13, dat Theater Buitenbeentje eind januari op de planken brengt, wordt ook nu weer een knaller. Het verhaal speelt zich af rond een pleintje in een woonwijk, waar een aantal hangjongeren een mysterieuze gedaante zien en ook beweging in het huis op nummer 13, dat al een hele tijd leeg staat. Ze staan voor het dilemma: vertellen wat ze weten of alles geheim houden. Ze besluiten het laatste te doen en verder te communiceren via post-its die overal opgehangen worden. Geleidelijk aan geraken ze echter zo verstrikt in hun leugens dat ze er zelf niet meer aan uit geraken. De vraag is dan ook hoe dit allemaal zal aflopen. Zelf omschrijven ze het als een spannend hedendaags stuk, met actuele thema’s en gebracht op een toch wel humoristische manier, doorspekt met sarcastische grappen.

Piet Van Compernolle

“We zijn een toffe bende van negen jongeren tussen 14 en 17 jaar, die samen een mooi toneelstuk op de planken willen brengen”, vertelt Estée Vincent.

“De meesten van ons kennen mekaar al van school of uit de jeugdbeweging – zes van ons zitten bij de KSA – en de meesten volgen ook dictie. Binnen onze groep is er een mooi evenwicht tussen mensen met wat ervaring en enkele nieuwkomers”, vervolgt Estée.

Wat de regie betreft vinden we met Piet Van Compernolle een vertrouwd gezicht terug, want hij regisseerde reeds tweemaal eerder bij het gezelschap. “Ik werd twee jaar geleden al gevraagd om dit stuk, dat ik samen met mijn zus Severine geschreven heb, bij Theater Buitenbeentje te komen regisseren en nu is het dus zover. Ik vind hier opnieuw een gemotiveerde groep jongeren, waar zeker veel talent in schuilt. Het is uiteraard steeds weer starten met heel wat nieuwe gezichten, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik weet nu al zeker dat het eindresultaat perfect zal zijn.” (JG)

The post Buitenbeentje speelt ‘Adres 13’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

Ilana (17) is jongste kandidate van het land want ze is jarig op… verkiezingsdag: “Ik laat me echt niet doen in een debat”

De Kesselse Ilana Marien (17) is een van de nieuwe, jonge kandidaten bij de lijst Voor 2560 in Nijlen. De rechtenstudente in spe is zonder twijfel ook de jongste kandidate van het land voor de gemeenteraadsverkiezingen, want ze viert haar achttiende verjaardag op 13 oktober, de dag van de verkiezingen. “Ik vond het een beetje eng om deze vraag te

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Axel Daeseleire toont z’n gevoelige kant: “Als ze m’n chihuaha’s mishandelen, sta ik niet in voor de gevolgen”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »