“Bouwmeesterscan ligt stof te vergaren”

Vijf jaar geleden gaf de gemeente Moorslede opdracht voor de opmaak van een bouwmeesterscan. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg in een toegevoegd agendapunt aan de dagorde van de gemeenteraad de stand van zaken over die studie. “De studie die 30.000 euro (voor een deel waren er subsidies, red.) heeft gekost, ligt ergens in een schuif stof aan het vergaren”, aldus Ward. “Wat gaat er concreet nog gebeuren met deze studie ?”

Even duiden: in de vorige legislatuur was Ward Gillis de bevoegde schepen. “De opdracht bestond erin dat een extern onderzoeksteam een diagnose maakte van de ruimtelijke en beleidsmatige sterktes en zwaktes in functie van de opmaak van het nieuw ruimtelijk beleidsplan van Moorslede”, zegt hij.

“In september 2019 ontving onze gemeente de finale versie van de bouwmeesterscan. Het betreft een zorgvuldig opgemaakte studie die een duidelijk beeld geeft over de toekomstmogelijkheden van onze gemeente op het vlak van ruimtelijk ordening. De bedoeling was om kort nadien het resultaat van de bouwmeesterscan te onderwerpen aan een participatiemoment. Dit is echter nooit gebeurd. Ook de gemeenteraad kreeg geen toelichting.”

“In maart 2019 zijn we in onze gemeente op stap geweest met het team van de Vlaamse Bouwmeester”, aldus schepen Sherley Beernaert (Sterk). “De studie is ons overhandigd in Antwerpen. Er is een actieplan opgemaakt en dat nemen we mee. Er staan in de studie heel wat zaken in die totaal niet haalbaar zijn en misschien utopisch zijn, zoals het autoluw maken van de Dadizeelsestraat (de drukke verbinding tussen Moorslede en Dadizele, red). Het participatiemoment was voorzien in het voorjaar 2020 en kon door corona niet plaatsvinden. Het was een periode waarin de gemeenteraad digitaal plaatsvonden. Een participatiemoment zou ons ook nog eens 8.000 euro extra kosten.”

“Ik vind het een gemiste kans dat er geen participatiemoment komt om de mensen daarbij te betrekken”, reageert Gillis. “Er zou heel veel volk naartoe gekomen zijn. Er staan heel wat groene accenten in. Het document zal worden gebruikt, het gaat vooral om kaartmateriaal.” (BF)

The post “Bouwmeesterscan ligt stof te vergaren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Breakdancer die geen enkel punt scoorde op Olympische Spelen is plots… nummer één van de wereld

Herinnert u zich Rachael Gunn, ook wel bekend als ‘Raygun’, nog? De Australische breakdancer ging over de tongen toen ze op de Olympische Spelen in Parijs uitpakte met onverwachte, technisch niet heel moeilijke moves en geen enkel punt scoorde. Ze kreeg na haar performance bakken kritiek te slikken, maar wat blijkt nu? ‘Raygun’ is de huidige nummer één op de

Lees meer »

Zes verenigingen organiseren gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag in Bredene

Zes lokale verenigingen (de Fietsersbond, Gezinsbond, Re-cycle, Femma, Ginger House en heemkring Ter Cuere) slaan op zondag 22 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. “Samen met het gemeentebestuur en een legertje vrijwilligers bieden we de Bredenaar een gratis gezinsfietstocht aan”, opent Guido De Greef, voorzitter van de Bredense Fietsersbond.
The post

Lees meer »

KIJK. Britney Spears geeft eigenwijze mening over collega’s op MTV VMA’s: “Waarom kuste dat Sabrina-meisje een alien?”

De awardshow van de MTV Video Music Awards bevatte dit jaar enkele knipogen naar Britney Spears. Zo leurde Megan Thee Stallion rond met een soortgelijke python die Spears op podium rond haar nek had in 2001 en was er een stomende kus verwijzend naar haar kus met Madonna in 2003. Britney heeft enkele fragmenten bekeken online en geeft er op

Lees meer »

Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer

De redders aan de kust zijn opvallend meer moeten tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). De redders moesten onder meer verschillende keren tussenkomen voor zwemmers in moeilijkheden. Zowel in Oostende als in Blankenberge kwamen afgelopen zomer zwemmers om het leven.
The post Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Songfestival”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »

“Wij blijven Jackie steunen”: Vlaams Belang pal achter lijsttrekker in Houthulst, ondanks krasse uitspraken

“Je kan als burgemeester zeggen gene meer. En dan komen er gene meer.” De krasse uitspraken van Jackie Vercamer, lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, wekken hevige reacties op. Vlaams Belang blijft pal achter Vercamer staan. “We zijn blij dat mensen als Jackie hun nek uitsteken”, zegt Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin uit Brugge.
The post “Wij blijven

Lees meer »