Asbestbedrijf in het vizier van minister Demir waande zich jarenlang oppermachtig: “Zelfs de vakbonden kozen hun kant”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) stelt asbestbedrijf SVK uit Sint-Niklaas formeel in gebreke.

Hiermee wil ze dat het bedrijf in bouwmaterialen zijn terreinen saneert. De minister eist ook een financiële compensatie voor de verspreiding van asbest. SVK waande zich jarenlang oppermachtig: “Zelfs de vakbonden kozen hun kant, we mochten al blij zijn dat we er konden werken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdploegen U13 MVZ Zedelgem door in Beker van België

Drie jeugdploegen van minivoetbalclub MVZ Zedelgem speelden een match voor de Beker van België. “Ook voor onze A-ploeg van de U13 (foto) was het een belangrijke wedstrijd want onze nieuwe sponsor Kurt Huyghe van KBI cleaning kwam zelf de nieuwe truitjes en een wedstrijdbal overhandigen. Dit bracht geluk, want de ploeg won met 11-1 van
The post Jeugdploegen U13

Lees meer »

28 jaar geëist voor moord op Nederlandse Gino (9)

Het Nederlandse openbaar ministerie heeft 28 jaar cel en terbeschikkingstelling met dwangverpleging geëist tegen de 24-jarige Donny M. De man wordt verdacht van onder meer het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van Gino van der Straeten (9), intussen ruim 2 jaar geleden.

Lees meer »

“Daar gade gij spijt van krijgen”: iconisch gevecht van Marianne en Rosa in ‘Thuis’ wordt 25 jaar later geëerd met remake

Wie de heftige bitchfight tussen Christine en Femke woensdag in ‘Thuis’ zag, had misschien een serieuze déjà vu. Dat kan, want het handgemeen was een bijna perfecte remake van het iconische handtassengevecht van Marianne met Rosa, 25 jaar geleden. Er zullen dit seizoen nog meer scènes en verdwenen personages op die manier ‘herdacht’ worden om de 30ste verjaardag van de

Lees meer »

Onverbeterlijke drugsverslaafde uit Roeselare krijgt 20 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete

“Het flakkaprobleem in Roeselare los je niet op met repressie maar door te blijven inzetten op het geven van kansen.” Niettegenstaande een 39-jarige man uit Roeselare zich al voor de elfde keer voor drugsinbreuken voor een rechter moest verantwoorden, bleef zijn advocaat Filip De Reuse volop pleiten voor blijvende begeleiding. “Maar hoeveel kansen moeten gegeven worden”, vroeg de rechter zich

Lees meer »

Immanuel De Reuse stijgt tien procent met Vlaams Belang in Roeselare: “Hoop op goed gesprek met Kris Declercq”

Immanuel De Reuse is met Vlaams Belang de tweede grootste partij in Roeselare. De partij haalt bijna 25 procent, ongeveer tien procent meer dan zes jaar geleden. “De kiezer heeft ons beloond voor sterk oppositiewerk”, aldus Immanuel.
The post Immanuel De Reuse stijgt tien procent met Vlaams Belang in Roeselare: “Hoop op goed gesprek met Kris Declercq” appeared first

Lees meer »

Mario Vangeel uit Kasterlee wint na BK pompoenwegen nu ook EK: “Mijn pompoen was 8 kilo afgevallen, maar bleek toch de zwaarste”

Met een reuzenpompoen van 1.152 kilogram heeft Mario Vangeel zich gekroond tot Europees kampioen pompoenwegen. Mario zijn exemplaar bleek in het Duitse Ludwigsburg meer dan 150 kilogram zwaarder dan die van zijn Duitse, Zwitserse, Franse en Oostenrijkse concurrenten. "Het kwam als een verrassing, want de pompoen had wel al wat vocht verloren", zegt Mario.

Lees meer »

Dominique en Geert nemen rustig afscheid van ’t Boerenhol: “Stilaan tijd voor onze welverdiende rust”

Dominique en Geert van Herberg Boerenhol zijn na een halve eeuw in de horeca toe aan hun welverdiende pensioen. Ze zijn intussen op zoek naar een koper voor hun domein dat heel wat mogelijkheden biedt. Intussen doen ze graag rustig voort.
The post Dominique en Geert nemen rustig afscheid van ’t Boerenhol: “Stilaan tijd voor onze welverdiende rust” appeared

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »