Asbestbedrijf in het vizier van minister Demir waande zich jarenlang oppermachtig: “Zelfs de vakbonden kozen hun kant”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) stelt asbestbedrijf SVK uit Sint-Niklaas formeel in gebreke.

Hiermee wil ze dat het bedrijf in bouwmaterialen zijn terreinen saneert. De minister eist ook een financiële compensatie voor de verspreiding van asbest. SVK waande zich jarenlang oppermachtig: “Zelfs de vakbonden kozen hun kant, we mochten al blij zijn dat we er konden werken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet

De hulpdiensten rukten maandagmiddag uit naar het centrum van Koksijde na een melding van een mogelijke brand in een flat op de derde verdieping. Een alerte buur had rook opgemerkt. Uiteindelijk bleek het om een vergen potje op het vuur te gaan.
The post Alerte buur merkt rook op uit flat nadat bewoonster pot op vuur vergeet appeared first

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Van Aert in vervloekt 2024 al voor tiende keer tegen grond: van Benidorm over Dwars door Vlaanderen, Tour en Spelen nu Vuelta

Voor Wout van Aert lijkt 2024 wel vervloekt. Een wielerjaar waarin hij te veel moest incasseren. Onze landgenoot kende al heel wat pech, en moet na een nieuwe valpartij dus ook een kruis maken over het vervolg van zijn Vuelta. Een rotjaar zet zich voort… De Kempenaar was dit seizoen al tien keer betrokken bij grote en kleine valpartijen.

Lees meer »

Laatste keer Statiewijk Kermis in zaal Lindelei in Lendelede: “We hopen volgend jaar weer tent op te zetten”

In het weekend van 13, 14 en 15 september vindt Statiewijk Kermis nog een keer plaats in zaal Lindelei in Lendelede. “We hopen volgend jaar opnieuw onze tent zoals vroeger te kunnen zetten op een groene locatie”, zegt comitévoorzitter Koen Witdouck. “Op de affiche staan onder andere onze bekende quiz, optredens van Et Encore en The Brass Blasters, een etentje

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »