Torhoutse ex-stadswerkleider Charles Casier overleden

Charles Casier, de voormalige Torhoutse stadswerkleider en ereluitenant van de stedelijke brandweer, is op vrijdag 12 januari overleden. Hij was oorspronkelijk uit Wijnendale-Aartrijke afkomstig, heeft jarenlang in Torhout gewoond en was nu goed ingeburgerd in Zedelgem. Hij werd 92 jaar.

Charles, officieel Karel, laat twee kinderen Geert en Gerda na, drie kleinkinderen Tine, Dieter en Dries en zeven achterkleinkinderen. Hij woonde in de Groenestraat in Zedelgem en is op de Torhoutse campus Rembert van het AZ Delta overleden.

Realisatie van Torhoutse wijken en begraafplaats

Charles, geboren in oktober 1931, studeerde in 1948 af aan het Torhoutse tuinbouwinstituut, maar schoolde zich op korte termijn om tot bouwvakker, gespecialiseerd in openbare werken. Eerst verrichtte hij drie jaar, tot 1951, zwaar labeur in de wegenbouw in Wallonië. Na zijn legerdienst werd hij kraanman en ploegbaas bij de wegenbouwfirma Raf De Vriese in Lichtervelde. Hij zou er om en bij de 13 jaar aan de slag blijven.

In 1965 kwam hij als beste uit het examen voor werkleider van de Torhoutse technische dienst en vatte die leidinggevende functie aan. Hij bleef stadswerkleider tot aan zijn pensioen eind 1991. Hij stond bekend als streng, maar het stak op geen uur: hij zette zich hard voor de stad in. Toen hij in 1965 startte, stelde de stedelijke technische dienst weinig of niets voor, maar op het moment dat hij stopte, liet hij een breed uitgebouwde dienst achter. Hij werkte met zijn manschappen mee aan de realisatie van de wijken Don Bosco, De Goede Herder en Torhout-Oost en legde de nieuwe begraafplaats De Warande aan.

Senioren Nablussers, Okra en koor Adveniat

Charles heeft zich ook jarenlang bij de Torhoutse brandweer verdienstelijk gemaakt. Hij klom op tot luitenant en was bij heel wat interventies betrokken. Hij maakte begin jaren zeventig de bouw van de stedelijke brandweerkazerne van nabij mee.

Als ereluitenant was hij nu al vele jaren lid van de Snab’ers, de Senioren Nablussers. Hij ging nog geregeld naar de bijeenkomsten van die vereniging om te kaarten. Ooit heeft hij zich in zijn vrije tijd in Torhout ook ingezet voor de gepensioneerdenbond KBG Centrum (nu Okra). Hij woonde in die periode nog in de Heidestraat in de genoemde stad.

Uitvaart op zaterdag 20 januari in Zedelgem

Na zijn verhuizing naar Zedelgem, werd hij in die gemeente lid van Okra. Hij zong er tevens bij het koor Adveniat en hield van tuinieren.

De uitvaart heeft plaats op zaterdag 20 januari om 10 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem. Na de crematie wordt zijn urne ondergebracht op de begraafplaats Stiltepark De Warande in Torhout. (Uitvaartzorg De Korenbloem)

The post Torhoutse ex-stadswerkleider Charles Casier overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

“Moeders stoofvlees is een groot succes”: Valérie en Daivy van ’t Frietje in Koksijde eten nog elke dag zelf graag hun frietjes

Op 1 maart 2018 namen Valérie Butin (53) en Daivy Dert (47) de fakkel over van een bekende frituur in Koksijde-Bad. Zonder enige frituristenervaring, maar vastbesloten om er 100 procent voor te gaan. Zes jaar later blikken ze terug op het parcours dat ze hebben afgelegd. “Uiteraard hebben we oog voor de nieuwe trends en proberen we nieuwigheden uit”, klinkt

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »