Patrick Lefevere volgt Evenepoel op als Vlaamse Reus: “Wacht maar tot ik Remco zie. Hij moet niet denken dat hij de grootste is”

Patrick Lefevere wint de Vlaamse Reus. Dat is de jaarlijkse persprijs van de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) en dat is bijzonder. Het is namelijk de eerste keer sinds 1992 dat de trofee — een beeldhouwwerk van Willem Vermandere — naar een niet-sporter gaat. En zo kan het gebeuren dat Patrick Lefevere Remco Evenepoel opvolgt, de renner die vorig jaar de trofee won en waarmee Lefevere dit jaar de Tour hoopt te winnen. 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »