Niko Lebeke is nieuwe kandidaat op lijst CD&V+: “Ik voel me goed bij deze partij”

CD&V+ voegt met Niko Lebeke een nieuwe en jonge kracht toe aan haar team, dat in oktober met een uitgebreide lijst onder leiding van Peter Velle de verkiezingen ingaat. Niko, een dertigjarige inwoner van Ettelgem, is getrouwd met Elien Vandierendounck en werkt als leerkracht wiskunde-fysica aan het KTA Brugge. “Ik ben al vele jaren betrokken bij het jeugdwerk en wil me nu toewijden aan Oudenburg en haar inwoners”, zegt Niko.

“Ik was van jongs af aan lid van Chiro en bracht elke vakantie door bij de speelpleinwerking. Zo ben ik gegroeid binnen het jeugdwerk”, vertelt Niko Lebeke die er vele jaren heeft opzitten als animator, hoofdanimator en instructeur in het jeugdwerk. Hij fungeerde jarenlang als drijvende kracht bij speelpleinwerking De Tunne en tienerwerking SWAP.

Chiro

“Niko was 16 jaar leider en hoofdleider bij Chiro Oudenburg en is nog steeds kookouder tijdens kampen. Hij was ook lid en voorzitter van de jeugdraad”, vult lijsttrekker Peter Velle aan.

Vervolgens bekleedde Niko de functie van jeugdconsulent bij de stad Oudenburg, waar hij verantwoordelijk was voor de stedelijke jeugddienst en speelpleinwerking. In die hoedanigheid heeft hij de Funtour mede opgestart, Jungle Jump naar de stad gehaald en de tienerwerking uitgebreid.

“Sinds 2012 schrijf ik het scenario voor de jaarlijkse Sinterklaasshow in Oudenburg en neem ook actief deel aan de uitvoering”, aldus nog Niko die ook al diverse presentatieopdrachten voor Oudenburgse verenigingen vervulde en bekend is als speler bij toneelgroep Kaproenken.

“Nu wil ik mijn toewijding voor en hechter Oudenburg en haar inwoners met meer gemeenschapszin verdiepen binnen een team van gelijkgestemden waar ik me goed bij voel. CD&V+ en haar lijsttrekker belichamen dat vandaag meer dan ooit”, verwoordt Niko zijn politiek engagement.

Zielsverwant

“Met Niko halen we een zielsverwant binnen die de ziel van deze stad kan terugbrengen”, voegt Peter Velle toe. “Meer authenticiteit en diepgewortelde betrokkenheid bij vrijwilligerswerk is waar deze stad behoefte aan heeft.”

The post Niko Lebeke is nieuwe kandidaat op lijst CD&V+: “Ik voel me goed bij deze partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »