Klas met 20 kinderen geëvacueerd nadat olie voor vogelbollen vuur vat: “Juf heeft brandwonden aan handen”

Een klasje met 20 leerlingen van basisschool W’Ijzer in het centrum van Diksmuide moest vrijdagochtend geëvacueerd worden na een brand. In het klaslokaal vatte een pot met hete olie vuur toen er bollen werden gemaakt om vogeleten te maken. “De klasjuffrouw liep wellicht brandwonden op aan de handen”, zegt de brandweer.

Het incident deed zich om 10 uur voor in een apart gebouw van de basisschool W’Ijzer in de Grauwe Broedersstraat in het centrum van Diksmuide. In dat gebouw, dat even verder van de school staat, zijn twee klassen gevestigd. In de klas van het eerste leerjaar zaten er 20 kinderen en daar was men samen met de juf bezig om vetbollen te maken om buiten te hangen voor de vogels.

Vlammen uit de pot

“Daarvoor werd een pot met olie of vet op een vuur gezet om dat op hoge temperatuur te smelten”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe van post Diksmuide. “Dat nam enige tijd in beslag. De juf ging even in de gang kijken om iets te doen, maar in die zeer korte tussentijd sloegen plots vlammen uit de pot. Daarop snelde de juf meteen terug de klas binnen.”

Brandwonden aan handen

De brandweer werd intussen verwittigd voor een brand in de school en snelde ter plaatse. De juf ondernam intussen wel zelf actie. “Ze vroeg de kinderen onmiddellijk om de klas te verlaten en naar de refter te lopen, waar ze opgevangen werden. Zelf probeerde ze daarna de pot met een blusmiddel te blussen, maar dat mislukte. Daarna nam ze de pot vast en gooide ze die met inhoud naar buiten. Daarbij liep ze mogelijks eerstegraadsbrandwonden op aan de handen. Er werd een ziekenwagen opgevorderd en de vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.”

“Zelf konden wij de pot snel afkoelen. In het klaslokaal was er geen brand, maar hing wel een dikke, wat vettige rook. We hebben het klaslokaal uitvoerig geventileerd en daarna vrijgegeven. Er is daar geen schade.” De kinderen konden allemaal na 40 minuten de lessen hervatten. (JH)

The post Klas met 20 kinderen geëvacueerd nadat olie voor vogelbollen vuur vat: “Juf heeft brandwonden aan handen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »