Amerikanen en Britten bombarderen Jemen: escaleert de oorlog in het Midden-Oosten? “Er is maar één lucifer nodig om het kruitvat te doen ontploffen”

Sinds vannacht voeren de Britten en Amerikanen bombardementen uit op de Houthi-rebellen in Jemen. Die vallen al meer dan drie weken het vrachtverkeer in de Rode Zee aan en beloven nu hard terug te slaan. De rebellen krijgen ook steun van Iran – de aartsvijand van Israël. Van waar komen de Houthi’s opeens? Escaleert dit tot een grote oorlog in het Midden-Oosten? Wat zijn dan de gevolgen voor ons? Prof Koert Debeuf: “Om de wereldhandel zwaar te verstoren, is er niet veel nodig.” 

Meer krantenkoppen in België

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

LIVE. Het speuren kan beginnen: volg hier ‘The Masked Singer’ op de voet

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Oktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

In Duitsland begint zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten zij rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

Lees meer »

Drie jaar cel voor jonge Nederlandse drugskoerier die politievoertuig langs E17 ramde: “Er hadden twee doden kunnen vallen”

“Dat manoeuvre op de snelweg was echt crimineel.” De Kortrijkse openbare aanklager vorderde 8,5 jaar cel voor een 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Kortrijk een politievoertuig ramde in een poging om te ontsnappen. In zijn auto lag maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. De rechter hield het op drie jaar effectieve celstraf.
The

Lees meer »

“Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Parket voert onderzoek naar ongeval tijdens motorcross waarbij toeschouwer (67) om het leven komt

Het parket is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval in Hamme-Zogge waarbij zondag een toeschouwer van een motorcross om het leven kwam. Er zal worden nagegaan of alle veiligheidsmaatregelen zijn nageleefd. Een deelnemer belandde er met zijn motor in het publiek. Daarbij raakte een 67-jarige toeschouwer uit Maldegem zwaargewond. De man is enkele uren later in UZ

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »

Tien petanqueterreinen in sportcentrum De Pionier in Wervik

In de gewezen turnzaal van sportcentrum De Pionier in Wervik zijn er nu tien petanqueterreinen in dolomiet. Wat alvast heel goed nieuws is voor Okra, de Vlaamse Seniorenclub en Neos. Jarenlang speelden ze op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat zowel binnen als buiten. Indoor was dat bij Okra tijdens de koude maanden dan op tapijten.
The post Tien

Lees meer »

Slachthuis Izegem voor hof van beroep in historisch proces

Het Antwerpse hof van beroep buigt zich dinsdag over de rechtszaak wegens dierenmishandeling tegen het voormalige slachthuis Verbist in Izegem. Heel wat dierenorganisaties volgen het proces met argusogen, want hun recht om vermeende wantoestanden in slachthuizen aan te klagen staat op de helling.
The post Slachthuis Izegem voor hof van beroep in historisch proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reactor waar een van de zwaarste kernongevallen ooit plaatsvond, heropent… om stroom te leveren aan techreus Microsoft

Een van de kernreactoren van Three Mile Island, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, gaat voor het eerst in 5 jaar weer open. Uitbater Constellation Energy heeft een deal beklonken met techreus Microsoft om er stroom te produceren voor de energieslurpende AI-systemen die het bedrijf draaiende houdt. Opmerkelijk: in 1979 was Three Mile Island het decor van een van de zwaarste

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »