Pierre Debruyne (89), gewezen zaakvoerder van het Meulebeekse tricotagebedrijf Debruyne, overleden

In Meulebeke is dinsdag Pierre Debruyne overleden. Hij was niet alleen de gewezen zaakvoerder van het gelijknamige tricotagebedrijf, maar ook sociaal zeer actief en gewaardeerd.

Pierre Debruyne zag het levenslicht in Meulebeke op 13 januari 1934 en is dus net geen negentig jaar geworden.

Sociaal geëngageerd

Pierre Debruyne was gewezen zaakvoerder van het tricotagebedrijf Debruyne, erevoorzitter van het Rode Kruis Meulebeke, Ridder in de Orde van de Grote Beer, medestichter Marnixkring Roeselare-Tielt De Blauwoet, Ridder en Officier in de Orde van Leopold II, Past Voorzitter PHF Rotary Tielt en Past Voorzitter Probus Tielt.

Pierre was de weduwnaar van Thérèse Lammertyn, die bijna tien jaar geleden overleed, en de papa van Jan en Fabienne Debruyne-Baert, Didier en Annick Flamey-Debruyne en Hans en Patricia Vandecappelle-Debruyne.

Uitvaartdienst

Pierre was de opa van Benoit Debruyne en Ophélie Masco, Xavier Debruyne, Laurent Debruyne, Louise Flamey, Louis en Alexia Creytens-Flamey, Paul Flamey, Thomas Vandecappelle en Sofie Desimpelaere en Anthony en Laura Vander Stichele-Vandecappelle.

De uitvaartdienst heeft plaats in de parochiekerk van Sint-Amandus Meulebeke op maandag 15 januari om 10.30 uur, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder op het kerkhof van Meulebeke.

The post Pierre Debruyne (89), gewezen zaakvoerder van het Meulebeekse tricotagebedrijf Debruyne, overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III

Basketbalclub House of Talents Kortrijk Spurs heeft met de 24-jarige John Newman een derde Amerikaan gestrikt met het oog op volgend seizoen. Hij is een small forward / shooting guard van 1.96m.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Amerikaan John Newman III appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »