Oostendse Havengemeenschap en Voka West-Vlaanderen slaan de handen in elkaa

De vereniging van de private havenondernemingen in Oostende, ook wel bekend als Oostendse Havengemeenschap of OPUA (Ostend Port Users Association), en Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Voortaan zullen beide verenigingen met één stem en als één organisatie, namelijk ‘OPUA – Voka West-Vlaanderen’, naar buiten treden en zo de belangen van de Oostendse havenbedrijven nog beter verdedigen.

Beide partijen zijn opgetogen over de samenwerking. Mathias Verkest, covoorzitter van OPUA: “Door naar buiten te treden als één organisatie en als dusdanig te communiceren creëren we één sterk blok en aanspreekpunt ten aanzien van bedrijven, stakeholders en politici.”

Nieuw logo

Covoorzitter van OPUA Patrick Reyntjens benadrukt dat de bestaande sterktes behouden blijven en verder aangevuld worden met opleidingen op maat van de Oostendse havenbedrijven. “Naast de belangenbehartiging zal OPUA – Voka West-Vlaanderen een performante dienstverlening ontwikkelen die specifiek gericht is op de gemeenschap van de havenbedrijven in Oostende. Voor al onze gemeenschappelijke activiteiten hebben we ook een nieuw gezamenlijk logo ontwikkeld.”

V.l.n.r: Tom Bulcke, Philippe De Veyt, Patrick Reyntjens en Mathias Verkest – © Foto Kurt

Ook Philippe De Veyt, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, is erg tevreden met de versterkte samenwerking: “De drie andere Vlaamse havengemeenschappen (in Zeebrugge, Gent en Antwerpen, red.) waren al sterk geïntegreerd met de lokale Voka – Kamer van Koophandel. We zijn blij dat nu ook de Oostendse havengemeenschap aansluiting vindt met het Voka-netwerk. Met deze samenwerking willen we een betere dienstverlening aanbieden aan de bedrijven in Oostende.”

Positief verhaal

Tom Bulcke, voorzitter Voka regio Oostende, besluit dat de krachtenbundeling de bedrijven in de haven van Oostende ten goede zal komen. Hij gelooft in het versterkt ondernemerschap binnen het kader van de blauwe economie in de Oostendse regio: “Samen creëren we een positief verhaal dat de weerspiegeling vormt van de activiteit en dynamiek in de haven(s) van Oostende. We staan voor verdere groei en ontwikkeling van zeehaven en luchthaven Oostende en alle bedrijven die daar actief zijn.”

The post Oostendse Havengemeenschap en Voka West-Vlaanderen slaan de handen in elkaa is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na inval in Peterbos: 12 mensen opgepakt, drugs en wapens in beslag genomen

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een internationale criminele organisatie opgerold die actief was in drugshandel na een grootschalige politie-operatie in Peterbos vannacht. Een twaalftal leden van het netwerk werden gearresteerd, en er werden drugs, wapens en geld in beslag genomen. De organisatie, die vertakkingen had tot in Marseille in Frankrijk, was gespecialiseerd in de handel in cocaïne en

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »

Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong en oud

Kortrijkzanen die niet op reis gaan, zullen zich deze zomer niet vervelen in onze stad en deelgemeenten. Sportwedstrijden, wandel- en fietstochten, stadsdetectivespel, festivals, zomermarktjes, en meer. “Kortrijk is dé centrumstad waar elk weekend wat te beleven valt”, zegt Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing en Toerisme.
The post Staycation in Kortrijk: Agenda loopt over van evenementen en activiteiten voor jong

Lees meer »

Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.
The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »